Sport

OFICIAL! Clujul pierde lupta cu Steaua pentru finala Cupei României

Finala Cupei României - Timişoreana dintre Steaua Bucureşti şi Universitatea Cluj se va disputa în data de 31 mai, pe Arena Naţională, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian.

O altă variantă vehiculată pentru desfăşurarea finalei cupei a fost Cluj Arena, pe care îşi dispută meciurile finalista Universitatea Cluj.

De asemenea, Chivorchian a menţionat că Supercupa României s-ar putea disputa pe un alt stadion decât Arena Naţională. „Pentru Supercupa României există propunerea federaţiei pentru disputarea la Cluj-Napoca sau în altă localitate, în funcţie de ce vor dori şi cluburile. Ca dată de desfăşurare noi am propus 8 sau 9 iulie", a spus Chivorchian, după şedinţa Comitetului Executiv al FRF.


Administratorul clubului Universitatea Cluj s-a declarat extrem de surprins de decizia FRF-ului de a disputa finala Cupei României pe Arena Națională, în detrimentul stadionului Cluj Arena. „Suntem prea mici să avem o finală la Cluj. Probabil motivele sunt economice şi probabil că oficialii FRF nu erau mulţumiţi cu un stadion plin la Cluj... La Bucureşti nu văd nici măcar un inel plin. Fotbalul e făcut pentru suporteri, dar, din păcate, ei sunt dezavantajaţi. E o mare dezamăgire. Nu vreau să acuz pe nimeni şi să spun că s-au tras sfori, dar mi se părea normal ca locul de disputare al finalei să se decidă la începutul competiţiei, nu acum. Nu mai spun că am jucat semifinalele în date oficiale UEFA, când puteam avea jucători plecaţi la loturile naţionale. Nu are rost să mai spun cât suntem de dezavantajaţi şi sportiv", a comentat Vlad Munteanu, pentru prosport.

Acestă decizie e cu atât mai surprinzătoare cu cât FCSB (FC Steaua București) suferă de lipsă de suporteri, asta după ce la începutul anului clubul a decis, din cauza proceselor cu clubul armatei, să schimbe numele și sigla, iar clujenii s-ar putea deplasa în număr redus la acest meci dat fiind distanța, ceea ce ar însemna ca partida să se desfășoare cu foarte puțini suporteri față de capacitatea stadionului.


După meciurile de la începutul lunii aprilie când au fost aflate finalistele Cupei României, Primăria Cluj-Napoca, dar și mai mulți politicieni din Cluj, au trimis scrisori către FRF pentru disputarea meciului la Cluj. De partea cealaltă, oficialii clubului Steaua au făcut, în luna aprilie, mai multe declarații tăioase cu privire la disputarea finalei pe Cluj Arena, ceea ce ar fi fost de neacceptat pentru steliști, aceștia declarând că „în acest caz, să le dăm și cupa”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter