Sport

Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului de la Stuttgart

Jucătoarea româncă de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, a învins-o miercuri, 22 aprilie 2015, în premieră, pe sportiva spaniolă Garbine Muguruza şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier de la Stuttgart.

Cele două jucătoare s-au întâlnit, miercuri, a treia oară în ultimele şapte lui, precedentele două partide intrând în palmaresul sportivei de 21 de ani. În septembrie 2014, în turul secund al turneului de la Wuhan, în primul lor meci, Muguruza a câştigat cu scorul 2-6, 6-2, 6-3, iar în februarie, la Galaţi, în Fed Cup, cu scorul de 6-4, 6-3. Aceste partide au avut loc pe suprafeţe rapide, în timp ce turneul din Germania este pe zgură, relatează Mediafax.

În setul I al partidei de la Stuttgart, Halep s-a reîntâlnit cu jocul "nemţesc", fără floricele, al lui Garbine Muguruza. Spaniola a început tare, cu break în primul ghem şi cu încă unul a închis setul la 6-3, după 34 de minute. La rândul ei, Simona Halep a avut două mingi de break, una la 2-3 şi alta la 3-4, dar adversara le-a rezolvat pe amândouă cu serviciul ei năprasnic. La 3-4, sportiva din Constanţa i-a cerut sfatul antrenorului Victor Ioniţă, care a povăţuit-o să se mişte mai mult, să lungească punctele şi să-i macine reverul rivalei.


Blocajul spaniolei s-a produs mai întâi la serviciu. După ce a ratat o minge de break la 1-0 pentru ea în setul al doilea, Muguruza a servit prost, a comis prima dublă greşeală, iar Halep a făcut primul ei break.

Pe lângă mobilitate şi o paletă completă de lovituri, Simona Halep are inteligenţă, creativitate şi un pshic care devine de la meci la meci mai solid. Românca a simţit blocajul adversarei şi nu a iertat-o, câştigând şase ghemuri la rând şi setul cu 6-1 după alte 33 de minute.


Statistica pe seturi arată clar curba descendentă în care a evoluat Muguruza şi modul cum a gestionat Halep această situaţie, plecând de la primul serviciu (75-62 în primul set pentru spaniolă, 50-83 în al doilea şi 37-78 în al treilea), continuând cu dublele greşeli (0-2, 2-2, 2-0), loviturile câştigătoare (9-7, 8-8, 10-4) şi greşelile neforţate (11-10, 15-5 şi 16-4).

În faza următoare, Halep va juca, vineri, împotriva învingătoarei dintre Zarina Dias din Kazahstan, poziţia a 32-a în ierarhia mondială, şi italianca Sara Errani, locul 15 WTA.


Calificarea în sferturi este recompensată la Stuttgart cu un cec în valoare de 15.375 de euro şi cu o sută de puncte WTA.

abonare newsletter