Sport

Andreea Mitu (104) a învins-o pe Eugenie Bouchard (7) și duce echipa României în avantaj în Fed Cup

Jucătoarea de tenis Andreea Mitu, locul 104 WTA, s-a impus, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-1, duminică, în faţa sportivei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, aducând echipa României în avantaj, scor 2-1, în întâlnirea cu Canada, de la Montreal, din barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Federaţiei. Andreea Mitu a izbucnit în plâns, după ce a reuşit să o învingă pe sportiva canadiană Eugenie Bouchard.

Mitu, 23 de ani, a fost selecţionată în echipa României după ce Simona Halep, locul 3 WTA, şi Monica Niculescu, locul 61 WTA, au declinat participarea. Totuşi, Mitu nu ar fi evoluat dacă Irina-Camelia Begu, locul 33 WTA, nu s-ar fi accidentat în meciul de sâmbătă, cu Francoise Abanda.

"Mi-am spus să fiu pozitivă, să-mi fac jocul, să joc fiecare punct, să privesc către echipa mea pentru susţinere. Să evoluezi pentru ţara ta este ceva special, nu poţi compara cu o victorie în circuit", a declarat Mitu, pentru site-ul Fed Cup, după succesul de duminică, obţinut în faţa unei adversare clasate mai bine cu aproape o sută de locuri în ierarhia WTA.


Încurajată de numeroşi suporteri români, Andreea Mitu, locul 104 WTA, s-a impus, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-1, duminică, în faţa sportivei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, aducând echipa tricoloră în avantaj, scor 2-1, în întâlnirea cu Canada, de la Montreal, din barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Federaţiei.

Partida a durat o oră şi 58 de minute.


Sâmbătă, Irina-Camelia Begu, locul 33 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 4-6, 7-5, 6-4, de Francoise Abanda, locul 260 WTA, în primul meci al întâlnirii de la Montreal, dintre Canada şi România.

În a doua partidă, Alexandra Dulgheru, locul 69 WTA, s-a impus, tot sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-4, în faţa sportivei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, astfel că România a egalat, 1-1, scorul în întâlnirea cu Canada, după prima zi.


Mitu a înlocuit-o pe Irina-Camelia Begu, accidentată în meciul de sâmbătă.

Tot duminică mai sunt programate partidele Francoise Abanda - Alexandra Dulgheru şi Gabriela Dabrowski /Sharon Fischmann - Andreea Mitu/Raluca Olaru.


Învingătoarea din partida Canada-România va evolua în 2016 în cea mai înaltă divizie a competiţiei, iar învinsa va juca în Grupa Mondială II.

Ultimele Stiri
abonare newsletter