monitorulcj.ro Menu
Sport

Tinerii fotbaliști de la națională vor să sperie Ungaria

Antrenorul reprezentativei Under 16 a României, Adrian Boingiu, spune că meciul cu Ungaria de la Turneul UEFA de Dezvoltare îi poate speria pe adversari înaintea duelului cu ei din calificările UEFA Under 17 Euro 2016, programat în toamnă

În perioada 16-19 aprilie 2015, Centrul de Fotbal Mogoșoaia găzduiește Turneul UEFA de Dezvoltare U16, la care participă echipele României, Ungariei, Bulgariei și cea a Republicii Moldova.

Cele patru selecționate vor juca între ele, în sistem grupă, câte două reprize de câte 40 de minute. Dacă două echipe se află la egalitate la finalul partidei, se vor executa lovituri de departajare. Victoria în timpul regulamentar este răsplătită cu 3 puncte, cea obținută după penalty-uri două puncte, iar echipă învinsă după executarea loviturilor de la 11 metri primește un punct. Totuși, conform regulamentului turneului, la final nu se va întocmi clasament.
„Toți băieții au răspuns pozitiv la antrenamente. Chiar dacă la final, conform regulamentului competiției, nu se va face clasament, eu nu abordez niciodată un joc, o competiție fără să îmi doresc să câștig. Rămâne de văzut dacă vom reuși trei succese”, a declarat Adrian Boingiu la conferința de presă de dinaintea turneului.
 
Pentru antrenorul României U16 acest turneu reprezintă o bună oportunitate de a pregăti calificările din toamnă, când „tricolorii” vor întâlni Ungaria, Slovacia și Georgia. „La toate meciurile pe care le disputăm în această perioadă voi fi cu gândul și la calificările din toamnă. Curând, voi trage linie și îi voi alege pe cei 25 de jucători din lotul lărgit. Meciul cu Ungaria va fi unul special, ținând cont că o vom întâlni și în meci oficial, în calificările pentru EURO. Trebuie să îi facem să se teamă de noi înaintea partidei din toamnă”, a completat Adrian Boingiu.


Lotul lărgit, de 22 de jucători, convocat de antrenorul României, Adrian Boingiu, pentru Turneul UEFA de Dezvoltare, este următorul:
 
Portari: Adelin Iliescu (CSȘ Drobeta Turnu Severin), Alexandru Costache (Concordia Chiajna)
 
Fundași: Denis Hăruț, Cristian Podină (ambii ACS Poli Timișoara), Radu Boboc (Academia Gheorghe Hagi), Ștefan Pădureț, Constantin Dima (ambii Dinamo), Dan Berci (”U” Cluj), Carlos Kerteș (ASA Târgu Mureș)
 
Mijlocași: Vlad Dragomir (ACS Poli Timișoara), Alexandru Mățan (Academia Gheorghe Hagi), Rareș Lazăr (CS Mioveni), Alexandru Petrus (CFR Cluj), Marco Dulcă, Daniel Chifu (ambii ”U” Cluj), Nicușor Craiu (Real Madrid), Hery Kim (CS U Craiova), Krisztyan Moskola (LPS Bihor)
 
Atacanți: Andrei Mezin (ACS Poli Timișoara), Andrei Dumiter (LPS Banatul), George Ganea (Rapid), Robert Moldoveanu (Dinamo)
 
Programul jocurilor la Turneul UEFA de Dezvoltare:
16 aprilie: Moldova - Ungaria (ora 14:00), România - Bulgaria (ora 17:00);
17 aprilie: Ungaria - Bulgaria (ora 14:00), România - Moldova (ora 17:00);
19 aprilie: Bulgaria - Moldova (ora 10:00), România - Ungaria (ora 12:30).