Sport

Vlad Morar, eroul serii pentru Universitatea Cluj în meciul împotriva rivalei CFR Cluj

Universitatea Cluj a învins-o pe rivala CFR Cluj cu scorul de 1-0 (0-0), vineri seara, pe Cluj Arena, în primul meci din etapa a 26-a a Ligii I de fotbal.

Unicul gol al partidei a fost reușit de Vlad Morar (86), cu un șut la colțul lung, după ce formația din Gruia rămăsese în zece oameni din minutul 74, când Davide Petrucci a fost eliminat pentru faptul că a ripostat la ținerea lui Nuno Viveiros.

Meciul a fost unul anost în cea mai mare parte a sa, șutul lui Morar fiind primul pe spațiul porții pentru „șepcile roșii”.


Antrenorul echipei Universitatea Cluj spune că echipa încă mai poate spera la salvarea de la retrogradare cu ajutorul acestei victorii, deși si un rezultat de egalitate era bun pentru ambele echipe. „Sunt mulţumit de cele 3 puncte, care ne menţin încă în lupta pentru salvare. Azi s-a văzut la jucători spiritul care trebuie să caracterizeze această echipă. Se putea termina foarte bine şi egal. Pe vremea mea aceste derby-uri se câştigau, nu se jucau. Vlad Morar nu este încă titulari, nimeni nu e titular în echipa asta nu e titular. Cine va înţelege că trebuie să rămânem în ligă va juca, cine nu, va rămâne pe bancă sau în afara lotului”, a declarat Adrian Falub.

El a comentat modul în care au fost calculate meciurile spunând că în ultimii 50 de ani, în statisticile pe care le-a consultat, nu a văzut nici o echipă care să joace atâtea meciuri în atât de scurrt timp. „Am căutat prin statistici, nicio echipă din România, nici măcar în Champions League, nu se joacă patru meciuri în zece zile. Sunt 6 puncte din 3 meciuri, nu e normal ca o echipă precum „U” să joace atâtea meciuri”, a spus Falub.


Antrenorul echipei CFR Cluj a felicitat jucătorii pentru jocul făcut și a afirmat că cei doi atacanți care au lipsit de la acest meci pentru a merge în Franța la nuntă au anunțat doar după meciul cu Astra de la începutul lunii. „Felicit jucătorii pentru jocul prestat şi pentru atitudinea timp de 75 de minute. Mai echitabil ar fi fost un rezultat de egalitate, însă meciul s-a dezechilibrat după eliminarea lui Petrucci. Era important pentru noi să nu pierdem, am vrut să scoatem un egal. Ştiam că se vor apăra, vor să plece pe contraatac. Adi Falub e un antrenor care organizaează bine jocul. Le-am spus jucătorilor acest lucru. Nu ne rămâne decât să scoate maximum de puncte din partidele rămase. Tade şi Dore ne-au lipsit, sigur ne-ar fi ajutat. Nu ştiam că Dore că are nuntă, ne-a anunţat după meciul cu Astra că are un eveniment. Aceste lucruri le vorbiţi cu conducerea”, a declarat Francisc Dican după meci.

La meci au asistat 4.727 spectatori.


În tur, CFR Cluj s-a impus cu 1-0, grație reușitei lui Tiago Lopes din minutul 90+4.

Universitatea a reușit doar a doua sa victorie pe teren propriu cu CFR, prima fiind în 3 mai 1972 (1-0). În cei 42 de ani de confruntări de atunci, cele două echipe s-au mai întâlnit pe prima scenă de 17 ori, opt succese fiind ale celor de la CFR și nouă partide s-au terminat la egalitate.


„Șepcile roșii” au două victorii în ultimele trei partide din Liga I (1-0 cu Rapid, 1-0 cu CFR). CFR venea după două victorii consecutive (1-0 cu Astra, 1-0 cu Oțelul).

FC Universitatea Cluj - CFR 1907 Cluj 1-0 (0-0), „Cluj Arena” - Cluj-Napoca


A marcat: Vlad Morar (86).

Cartonaș roșu: Davide Petrucci (CFR, 74).

Arbitru: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe); arbitri asistenți: Aurel Oniță (Constanța), Ciprian Florin Danșa (Oradea); arbitri asistenți adiționali: Florin Miron (București), Florin Andrei (Târgu Mureș); arbitru de rezervă: Iulius-Radu Timar (Marghita)

Observatori: Marian Salomir (Cluj-Napoca) - CCA, Adrian Ionescu (București) - LPF

abonare newsletter