Sport

VIDEO - Rugby-știi clujeni sunt pregătiți să înfrunte Steaua

Echipa de rugby U-Prodvinalco este pregătită pentru derby-ul cu Steaua București din SuperLigă

Înainte de meciul de rugby masculin care va avea loc vineri, de la ora 9:30, echipa pregătită de Horea Hîmpea și Ioan Teodorescu este pregătită să dea piept cu echipa Steaua București. Cele două echipe se situează, după primele două meciuri din SuperLigă, la o diferență de doar un punct.

Fostul antrenor al echipei clujene, actual manager al echipei U-Prodvinalco, Bogdan Cantor, a declarat că după primele meciuri din acest sezon Steaua va trebuie să muncească mult mai mult pentru a invinge la Cluj. „Cred că ediția 2015 va fi o ediție a surprizelor și nu putem spune că va ieși campionă careva. La cum am jucat la meciul cu Dinamo, la cel cu CSM București și cum au pregătit antrenorii acest meci, cu siguranță pe terenul propriu Steaua va trebui să muncească din răsputeri pentru ca să reușească să ne învingă. Faptul că am început cu dreptul ne dă speranța că putem schimba amatorismul din sportul clujean și ne dă speranța că ne putem bate cu echipe cu bugete de zece ori mai mari. Dorim cu toții să ne afirmăm și să facem o figură bună pentru ceea ce înseamnă societatea clujeană”, a declarat Bogdan Cantor.


Căpitanul „universitarilor”, Csaba Gál, spune că va încerca să îi învingă pe bucureșteni mai ales după victoria cu CSM București de săptămâna trecută. „Steaua e o echipă foarte bună, în creștere, s-a văzut și din prima etapă când a jucat cu Timișoara și cred că o să fie un derby. Nu cred că mai există vreo favorită în clipa de față în Superligă, jucătorii de la Farul s-au împărțit pe la toate cluburile din țară și automat nivelul campionatului a crescut, iar acest lucru se vede și în rezultate. Victoria de săptămâna trecută cu CSM ne obligă la un meci bun și în final o victorie. Steaua este o echipă foarte puternică, au dovedit în meciurile trecute și vom avea mult de furcă. Emoții întotdeauna am avut, la orice meci și voi avea până după ce mă voi lăsa de rugby”, a declarat Csaba Gál .

În cadrul aceeleași conferințe de presă, președintele Clubului Sportiv Universitatea Cluj, Sorin Popa, împreună cu directorul general a firmei Prodvinalco, au prezentat, pentru a treia oară, prelungirea parteneriatului dintre cele două entități și noua denumire sub care evoluează rugby-știi clujeni, U-Prodvinalco.
„Suntem foarte mulțumiți de evoluția echipei și a staff-ului. Suntem convinsi ca acest parteneriat va fi benefic pentru noi și comunitatea clujeană. Performanța nu se face neapărat cu foarte mulți bani. Suntem singurul club din România, în afară de Timișoara, care nu se bazează pe resursele publice. Mai avem o discuție cu un partener care va asigura problema alimentației și sper că în câteva luni vom rezolva și această problemă. Obiectivul acestui an este locul 1-4, până acum suntem în grafic”, a declarat Sorin Popa, președintele Clubului Sportiv Universitatea Cluj.


Meciul cu Steaua București va avea loc vineri, 10 aprilie, de la ora 9:30, pe terenul din Parcul Universitar „Iuliu Hațieganu”.

VIDEO DECLARAȚII


Etichete: csaba gal steaua rugby
Ultimele Stiri
abonare newsletter