Sport

Rugby-știi clujeni au câștigat la limită duelul cu CSM București

Universitatea Cluj s-a impus pe Stadionul Arcul de Triumf după un joc foarte bun în detrimentul tigrilor care încă sunt în căutarea formulei ideale.

Dacă anul trecut, în Play-Out, Universitatea Cluj a câștigat pe terenul celor de la CSM Olimpia București, istoria s-a repetat și în etapa a doua din acest sezon al SuperLigii CEC Bank, victoria studenților cu 23-22 fiind una pe deplin meritată după aspectul jocului.

Partida a început cu alb-negrii evoluând dezinvolt și rezultatul de 3-0 înscris pe tabela de marcaj după primele zece minute putea fi mai consistent însă Ignea nu a reușit să concretizeze decât una din cele doua tentative de țintă avute, astfel în minutul 15 Ralulu a egalat tot dintr-o lovitură de pedeapsă.


În ciuda jocului extrem de echilibrat, a fost suficientă o neatenție în defensiva oaspeților și Ispir cu o acțiune individuală pe aripa dreaptă a marcat primul eseu al disputei transformat de Ralulu, în replica Ignea și-a încercat forța și precizia șutului de la aproximativ 50 de metri, tentativa fundașului ardelenilor eșuând însă.

CSM Olimpia s-a desprins în minutul 23 atunci când Malupo Mateo a reușit să profite de o breșă în apărarea clujenilor și oarecum contrar celor întâmplate pe teren până atunci, tigrii conduceau cu 15-3, Ralulu ratând de această dată oportunitatea transformării.


Cu trei minute înainte de pauză a venit și primul eseu clujean, insistența în atac a acestora ducând la încercarea lui Boar, transformată de Ignea și cele două echipe au intrat la cabine cu bucureștenii în avantaj, 15-10.

După reluare Curcă a văzut cartonașul galben și în ciuda inferiorității numerice Universitatea Cluj a rămas la cârma partidei, un contra-atac al acestora fiind oprit cu greu de apărarea tigrilor care l-au pierdut și ei pe Mitu trimis pe banca pedepselor.


Minutul 55 a adus cel de-al doilea eseu clujean, un mol de margine a fost finalizat de talonerul georgian Genebashvili, transformarea lui Ignea răsturnând situația cu Universitatea Cluj la conducere, rezultat 17-15.

Ralulu a avut șansa de a modifica tabela însă a ratat, Ignea în schimb a concretizat două penalități una de la aproximativ 60 de metri și CSM Olimpia București s-a văzut în situația de a alerga după punctul bonus defensiv care a venit în ultimul minut grație eseului marcat de Laurențiu Melinte.


În etapa următoare Universitatea Cluj va primi vizita echipei Steaua București, vineri, 10 aprilie, de la ora 11:00, pe terenul din Parcul „Iuliu Hațieganu”.

abonare newsletter