monitorulcj.ro Menu
Sport

Universitatea Cluj și Steaua București sunt finalistele CUPEI ROMÂNIEI 2015

Steaua București s-a calificat în finala Cupei României-Timișoreana la fotbal, joi seara, după ce a învins-o pe Petrolul Ploiești cu scorul de 3-1 (2-0), pe Arena Națională din Capitală, în manșa secundă a semifinalei.

După 1-1 la Ploiești, Steaua a făcut cel mai bun joc al său din 2015 și s-a impus prin golurile marcate de Adrian Popa (20), Gabriel Iancu (32), Cristian Tănase (68), respectiv Kristian Ipsa (70).

În finală, ''roș-albaștrii'' o vor înfrunta pe Universitatea Cluj, care a trecut de CFR Cluj cu 4-2, la loviturile de departajare, miercuri seara.


Steaua are 21 de trofee în palmares și a mai jucat alte șapte finale, între care și cea de anul trecut, pierdută în fața Astrei Giurgiu (2-4, la loviturile de departajare), pe Arena Națională. Steaua (CSCA) și Universitatea Cluj au fost adversare în finala Cupei României din 1949, când bucureștenii s-au impus cu 2-1.

Cu Petrolul, Steaua a avut prima ocazie prin Adi Popa (17), dar șutul său cu stângul a trecut pe lângă poartă. Trei minute mai târziu, extrema stelistă deschidea scorul, tot după un șut cu stângul.
Tamuz (26), revenit după o lungă absență, a trimis primul șut al Petrolului pe poarta Stelei, prin lejer de Cojocaru.


Steaua și-a mărit avantajul prin Gabi Iancu (32), după o eroare a fundașului Satli.
Tănase a ratat din doar doi metri, după pauză (50), după care Pecanha a respins șutul lui Breeveld (57). Petrolul nu a renunțat la luptă, dar nu a reușit prea multe în atac, Teixeira șutând alături de poartă (63).

Tănase a marcat al treilea gol al Stelei (68), după ce l-a croșetat pe Alcenat și a trimis la colțul lung, împăcându-se cu suporterii în urma incidentului de la meciul cu FC Viitorul. Imediat Petrolul a refăcut diferența, croatul Ipsa înscriind din apropiere, la o minge recentrată de Tamuz (70).


Până la final, oaspeții au încercat să pună în pericol poarta lui Cojocaru, dar cea mai bună situație a fost ratată tot de Steaua, prin Rusescu (79).

Steaua București - Petrolul Ploiești 3-1 (2-0)
Au marcat: Adrian Popa (20), Gabriel Iancu (32), Cristian Tănase (68), respectiv Kristian Ipsa (70).


Finala Cupei României se va disputa între cele două învingătoare după meciurile disputate miercuri și joi, FC Universitatea Cluj și Steaua Bucuresști, cel mai probabil pe stadionul Cluj Arena, pe data de 31 mai, dar această decizi urmează să fie votată.