monitorulcj.ro Menu
Sport

Napoca Rally Academy începe lupta pentru titlul pe echipe cu o victorie clară în raliul Brașovului

Tess Rally, prima etapă din Campionatul Național de Raliuri, și-a păstrat renumele de etapă imprevizibilă. După nouă probe speciale, din care a câștigat șapte, Simone Tempestini a obținut o victorie istorică, fiind cel mai tânăr câștigător al unei etape din CNR.

Vineri și sâmbătă, 27 - 28 martie, s-a desfășurat prima etapă din Campionatul Național de Raliuri 2015 pe celebrele speciale de lângă Brașov. Cu 9 probe speciale și o lungime ceva mai mare de 130 km, Tess Rally a fost în prima zi o afacere de familie între Simone și Marco Tempestini.

Juniorul Napoca Rally Academy, aflat la prima participare cu modelul Ford Fiesta R5 în CNR, a câștigat primele două probe speciale, iar Marco Tempestini s-a impus pe super speciala de noapte din centrul orașului. La finalul zilei de vineri, Simone Tempestini era lider la general, în Tess Rally, cu un avans de 3,5 secunde față de Marco Tempestini. „Mâine este ziua decisivă. Sunt mulțumit de ritmul avut și de comportamentul mașinii, dar trebuie să rămânem concentrați. Totul se va decide pe cele două speciale lungi”, a spus Simone Tempestini, care a fost recompensat și cu trofeul “Ludovic Balint” pentru victoria pe prima specială a raliului.


Din păcate, speciala a șasea a fost ultima pentru echipajul Florin Tincescu/ Sergiu Itu. „Pentru noi acest raliu nu s-a terminat așa cum ne doream. Am ales greșit pneurile și pe o porțiune rapidă mașina a acvaplanat pe șiroaiele de apă, iar noi nu am reușit să mai negociem virajul. Din fericire suntem ok și mergem mai departe”, a spus Florin Tincescu, care după etapa de la Brașov va pleca spre Irlanda pentru prima sa cursă din Junior ERC în 2015.

După un raliu dificil, Bogdan Marișca și Carmen Poenaru au terminat etapa de la Brașov pe locul 5 în clasamentul general. „Am muncit mult pentru acest rezultat și trecerea pe Babarunca a fost una dintre cele mai dificle din cariera mea. Le mulțumesc tuturor din echipă pentru susținere și lui Victor Băldescu pentru piesele date. Carmen a făcut o treabă excelentă și este totuși un început bun”, a spus și Bogdan Marișca.


Prima etapă din Campionatul Național de Raliuri a însemnat și victoria la echipe pentru Napoca Rally Academy. „Victorie pentru Simone, victorie pentru Vlad și un succes foarte important pentru echipă aici la Brașov. Sunt mândru de acest rezultat și mă bucur că am început într-o notă pozitivă acest sezon. Unul dintre obiectivele noastre este titlul la echipe și vom munci cu toții pentru a urca pe aceeași poziție ca aici la Brașov și la finalul sezonului”, a mai adăugat Marco Tempestini.

Următoarea etapă din CNR va fi la Arad, în perioada 8 – 9 mai, raliul fiind inclus și in European Rally Trophy. Pentru Florin Tincescu și Sergiu Itu, juniorii Napoca Rally Academy, prima provocare urmează weekend-ul acesta când vor lua startul la Circuit of Ireland Rally, prima lor etapă din Junior ERC în sezonul 2015.