monitorulcj.ro Menu
Sport

Alex Ciocan pedalează pentru promovarea lecturii

Campionul național la ciclism, Alex Ciocan va pedala peste 1.000 de kilometri alături de principele Nicolae al României, pentru promovarea lecturii la nivel național.

Turul ciclist caritabil „Cărțile copilăriei pe bicicletă” este un eveniment unic în România, se va desfășura în perioada 23 aprilie - 3 mai și va traversa 13 județe parcurse în 9 zile, din Sighetu Marmației până în Constanța.

„53,3% dintre români au probleme de alfabetizare și, prin urmare, scopul „Cărțile copilăriei pe bicicletă” este să obținem susținerea necesară pentru a putea implementa proiectul la nivel național. Educația este o investiție în viitor, iar prin intermediul donațiilor și a cluburilor de lectură dorim să reducem procentul copiilor cu probleme de alfabetizare din România, oferindu-le șansa pe care fiecare dintre ei o merită”, a declarat Principele Nicolae.


Toți cei care doresc să pedaleze sunt invitați să liciteze pentru locurile disponibile în pluton sau să se alăture gratuit la evenimentele de întâmpinare care vor avea loc în orașele: Sighetu Marmației, Dej, Cluj Napoca, Alba Iulia, Sibiu, Brașov, Sinaia, București, Călărași, Constanța.