Sport

Rugby-știi clujeni pornesc cu încredere în noul sezon al SuperLigii

Echipa de rugby a Clubului Sportiv Universitatea Cluj, U Prodvinalco, a pornit pe drum în noul an competițional din SuperLiga CEC Bank.

Înaintea primul meci din noul sezon competițional, președintele secției de rugby, Sorin Popa, alături de antrenorii echipei, Ioan Teodorescu și Horea Hâmpea, și de noul căpitan al echipei clujene, Csaba Gál, au prezentat obiectivul pentru acest sezon.

Reîntors acasă după ce e-a lungul timpului a evoluat la echipele „U” Cluj, Dinamo București și CSM Știința Baia Mare, la ultima echipă având o evoluție neîntreruptă de peste cinci ani, Csaba Gál a promis că va fi un căpitan exemplu. „Am acceptat să revin acasă pentru că mi s-a propus un proiect foarte ambiţios. Vrem să readucem rugbyul clujean la nivelul de acum câţiva ani, să revenim în lupta pentru medalii. Mă bucur foarte mult că se folosesc jucători români în această tranziţie spre marea performanţă. Pentru mine e o nouă provocare. Cât timp am fost la Baia Mare am vrut să câştig campionatul în fiecare an, acum vreau să creştem de la meci la meci şi să nu coborâm standardul. Încerc să fiu un căpitan prin exemplu, vreau să îi ajut pe colegii mei, să îi impulsionez, şi sper ca ei să devină din ce în ce mai buni”, a afirmat căpitanul echipei, Csaba Gál.


Antrenorul echipei U Prodvinalco Cluj, Ioan Teodorescu spune că echipa este pe un drum bun, cu jucători valoroși, și speră la o clasare, la finalul sezonului, pe locurile 1-4. „Consider că avem un lot mult mai omogen decât anul trecut. Suntem pe drumul cel bun. Am adus jucători de valoare, experimentanţi, care să ne ajute în campionat. O să fie un sezon mult mai disputat şi mult mai valoros. Sperăm din tot sufletul să facem meciuri cât mai spectaculoase care să ne asigure şi o clasare pe locurile 1-4”, a spus antrenorul echipei, Ioan Teodorescu.

Și Horea Hâmpea, antrenor al echipei clujene de rugby, are încredere în noul căpital al echipei. „Avem un obiectiv foarte greu de îndeplinit, dar avem mare încredere în jucători. Au venit la echipă rugbyşti cu un caracter deosebit şi cu calităţi. Pe Csaba Gál îl consider un adevărat lider, un adevărat căpitan, care o să ne ajute foarte mult. Credem în jucători, în noi, şi în grupul pe care l-am format”, a completat antrenorul, Horea Hâmpea.


Președintele secției de rugby a echipei U Prodvinalco, Sorin Popa, a vorbit și despre retragerea echipei Farul Constanța, o decizie care a afestat destul de tare organizarea SuperLigii din acest an. „Am asigurat stabilitate la echipă chiar dacă rugbyul românesc trece printr-o perioadă grea. Farul Constanţa, echipa vicecampioană, nu s-a mai înscris în acest sezon al SuperLigii. Asta nu înseamnă că va fi mai uşor pentru noi, ba din contră, va fi mult mai greu. Jucătorii care au fost la Farul au mers la alte echipe, ceea ce înseamnă că toate echipele sunt mult mai puternice. Noi avem încredere în echipa noastră, în staff, şi suntem convinşi că obiectivul nostru, şi anume clasarea pe unul din primele patru locuri, va fi îndeplinit”, a declarat președintele secției de rugby a echipei U Prodvinalco, Sorin Popa.

Primul meci pentru U Prodvinalco Cluj va avea loc duminică, 29 martie, de la ora 11:00, pe terenul echipei CS Dinamo București.


SuperLiga, denumită oficial SuperLiga CEC Bank, datorită cotractului de sponsorizare încheiat de CEC cu Federația Română de Rugby, este prima divizie a sistemului competițional al rugbyului din România.

La ediția din acest an a campionatului participă următoarele șase cluburi:
CSM Știința Baia Mare
CSM Olimpia București
RCM UVT Timișoara Saracens
CSA Steaua București
CS Dinamo București
CS Universitatea Prodvinalco Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter