monitorulcj.ro Menu

Sport

Junioarele României s-au calificat la Campionatul European

Naționala U17 a României s-a calificat en-fanfare la turneul final al Campionatului European 2015, după ce a învins aseară, la Turda, în meciul decisiv reprezentativa Turciei, scor 37-21.

Turneu Calificare Campionat European U17 Turda - FOTO Mircea Rosca - www.ActionFoto.ro

Cea mai bună marcatoare a partidei a fost Alexandra Muntean (CNE Râmnicu Vâlcea), autoare a zece goluri. Ea a câștigat de altfel și titlul de golgheteră a turneului de calificare de la Turda cu 17 reușite în total.

În primul meci din grupe, generația antrenata de Mariana Târcă și Luminița Huțupan a învins Finlanda, scor 30-22.

Cu două victorii, tricolorele au obținut astfel biletele pentru Campionatul European, care se va desfășura la Skopje (Macedonia), în luna august. În urmă cu un an, naționala sub 18 ani a României câștiga în Macedonia titlul mondial.

Golghetera all-time a naționalei României, Mariana Târcă prevede un viitor de aur generatiei „pui de dac”, așa cum a fost ea numită de Federația Română de Handbal.
„Cu multă muncă, o parte dintre aceste fete vor deveni campioanele de mâine. Sunt convinsă că în 2-3 ani, unele vor ajunge în naționala de senioare. Dacă va exista răbdare, România poate construi o nouă generație care să câștige medalii la Jocurile Olimpice și la Campionatele Mondiale”, a declarat Mariana Târcă, antrenorul principal a echipei naționale de junioare.