Sport

Suedia a câştigat Trofeul Carpaţi la handbal feminin, ediția a 47-a, după ce a învins în finală România, scor 26-17

Echipa de handbal feminin a României a pierdut finala mare a Trofeului Carpați în fața Suediei, scor 17-26, după ce în meciul anterior tricolorele au câștigat în fața campioanei mondiale, Brazilia, cu scorul de 27-19.

Dacă în prima zi a ediției a 47-a a Trofeului Carpați România a demonstrat că există voință de victorie și a reușit să se impună în fața Braziliei, în cea de a doua zi româncele au fost mult mai obosite nereușind să marcheze de prea multe ori. În meciul de ieri, așa cum a spus și la conferința de presă din prima seară, antrenorul naționalei României, Thomas Ryde, a încercat să facă alte combinații și să vadă unde mai trebuie de lucrat pentru ca meciul cu Serbia, din luna iunie, să fie unul cu victorie.

Selecționata țării noastre a arătat că este dependentă de cele două jucătoare, cele mai bune ale echipei, Cristina Neagu și Paula Ungureanu.


O foarte mare surpriză a fost lasarea pe banca de rezerve a clujencei Laura Popa care în primul meci a arătat tărie de caracter și forță, marcând de altfel și unul dintre cele mai frumoase goluri ale României.

Finalul serii a reprezentat acordarea trofeelor pentru cea mai bună jucătoare (Cristina Neagu),cel mai bun portar(Paula Ungureanu) și podiumul competiției (Brazilia, locul 4, Germania, locul 3, România, locul 2, Suedia, locul 1).


Peste 15.000 de oameni au asistat în cele două seri ale competiției Trofeul Carpați, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, acesta fiind și un record de prezență în această sală la o competiție sportivă.

abonare newsletter