Sport

Simona Halep va juca finala turneului Indian Wells împotriva sportivei Jelena Jankovici

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, a acces în finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, după ce americanca Serena Williams, locul 1 WTA, s-a retras înaintea partidei directe, din semifinale, din cauza unei accidentări la genunchiul drept, a anunţat WTA.

Simona Halep va juca a doua finală din carieră la o competiţie Premier Mandatory, după ce a ajuns în ultimul act la ediţia de anul trecut a turneului de la Madrid, fiind învinsă atunci de Maria Şarapova. Dacă se va impune la Indian Wells, Halep va câştiga cel mai important turneu din carieră.

Românca o va întâlni în ultimul act al competiţiei pe jucătoarea sârbă Jelena Jankovici, locul 21 WTA şi cap de serie numărul 18, care a învins-o, vineri, cu scorul de 3-6, 6-3, 6-1, pe sportiva germană Sabine Lisicki, locul 30 WTA şi cap de serie numărul 24, calificându-se în finala turneului de la Indian Wells.


Jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA, a declarat că nu poate fi nici fericită, nici tristă după retragerea adversarei ei din semifinala turneului de la Indian Wells, americanca Serena Williams, locul 1 WTA, precizând că ştie cum este să nu poţi juca din cauza unei accidentări, informează WTA. „E greu pentru ea că a trebuit să se retragă. Ştiu cum este când eşti accidentat. Este cu adevărat dificil să intri pe teren şi să joci. Este periculos şi trebuie să ai grijă de tine. Nu pot fi fericită, dar nu pot fi nici tristă. Vreau doar să mă gândesc că este o altă finală după ziua de mâine şi trebuie să stau concentrată şi să încerc totul duminică, pentru a câştiga titlul”, a spus Halep, potrivit site-ului oficial al WTA.

Ea a precizat că îşi dorea să joace împotriva numărului 1 mondial încă de la sosirea la Indian Wells. „Am fost foarte entuziasmată când am câştigat meciul din sferturi că urma să joc din nou cu ea. Când am ajuns aici, după primul meci, am spus că vreau să joc cu Serena în semifinale, aşa că eram nerăbdătoare pentru acestă întâlnire. Dar nu ştii niciodată ce se întâmplă”, a adăugat românca.


În ceea ce privește meciul contra jucătoarei Jelena Jankovici, Halep a spus că este un adversar dificil dar că va lupta până la victorie. „Este o jucătoare dificilă, un adversar greu. Am jucat multe meciuri împotriva ei şi fiecare a fost foarte dificil. Ştiu că trebui să alerg mult, să lovesc mingile cu putere şi să fiu agresivă. Trebuie să fiu concentrată la fiecare minge, deoarece ea luptă până la sfârşit. Dar sunt pregătită să joc împotriva ei. Pot câştiga acest titlu, dar mă aştept la un meci foarte greu”, a declarat Halep.

Serena Williams s-a retras înaintea partidei de vineri pe care trebuia să o dispute cu Simona Halep din cauza unei accidentări la genunchiul drept. Sportiva americană a intrat pe arena centrală a Indian Wells Tennis Garden, unde era programată semifinala, şi-a le-a vorbit spectatorilor, precizând că s-a accidentat la genunchi în urmă cu două zile, la un antrenament, şi din acest motiv nici nu poate merge prea bine.


Halep, locul 3 WTA, a acces, astfel, fără să joace, în ultimul act al turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, în care o va întâlni pe jucătoarea sârbă Jelena Jankovici, locul 21 WTA şi cap de serie numărul 18. Jankovici a învins-o, vineri, cu scorul de 3-6, 6-3, 6-1, pe sportiva germană Sabine Lisicki, locul 30 WTA şi cap de serie numărul 24.

Halep şi Jankovici s-a mai întâlnit de patru ori până în prezent, iar românca a câştigat ultimele trei partide, toate meciurile lor disputându-se în trei seturi. Ultima lor întâlnire a avut loc în optimile de finală ale ediţiei 2014 a Australian Open, când Halep a câştigat cu scorul de 6-4, 2-6, 6-0. Tot sportiva din Constanţa a câştigat şi meciul din sferturile de finală ale turneului de la Roma, din 2013, cu scorul de 4-6, 6-0, 7-5, precum şi pe cel din turul întâi al turneului de la Bruxelles, din 2012, cu scorul de 6-2, 3-6, 7-6 (3).


Singurul succes al jucătoarei sârbe în vârstă de 30 de ani a fost înregistrat în 2010, în turul întâi al US Open, scor 6-4, 4-6, 7-5.

Finala de la Indian Wells va avea loc duminică.


Calificarea în finală este recomensată la Indian Wells cu un premiu de 439.420 de dolari şi 650 de puncte WTA. Învingătoarea va primi 900.400 de dolari şi 1.000 de puncte WTA.

La ediţia precedentă a turneului californian, Simona Halep a fost eliminată în semifinale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter