Sport

Stejarii întâlnesc codașa clasamentului REC, Germania

Germania va fi următorul adversar a României în cea de-a patra etapă contând pentru Rugby Europe Championship, o echipă imprevizibilă, în ciuda faptului că până în prezent elevii sud-africanului Kobus Potgieter nu au cunoscut gustul victoriei.

Până în acest moment rugby-știi din România au disputat trei meciuri dintre care două au fost victorii, în fața Portugaliei și în fața Spaniei, și o înfrângere în fața Rusiei.

După aventura de un sezon în elita fostei Cupe Europene a Națiunilor din ediția 2009-2010, încheiată cu zece înfrângeri din tot atâtea partide jucate, Germania a trebuit să aștepte patru ani pentru a reveni, lupta cu Moldova, Polonia sau Belgia fiind una extrem de încinsă.


La prima încercare de a promova, nemții, cu doar patru victorii, au terminat pe poziția a patra, pentru ca sezonul 2013-2014 să fie unul în care au pierdut doar cu Polonia și Moldova, locul întâi în clasamentul CEN Divizia 1B permițându-le să spere chiar la șansa unui loc la Cupa Mondială.

Pentru o echipă formată în mare masură din amatori, acest deziderat însă s-a dovedit peste măsura posibilităților și, dupa victoria cu Olanda, Germania a rămas cu bonusul la impresia artistică, reușind să revină de la 3-17 pentru a egala Rusia, în fața căreia a cedat la final cu 31-20. Din acea campanie mai rămâne și performanța lui Raynor Parkinson, care a marcat 140 de puncte, mai eficient în calificările pentru Cupa Mondială decât Florin Vlaicu, Merab Kvirikashvili sau Anyumu Goromaru.


Așa s-a încheiat un vis frumos al băieților antrenați din 2013 de sud-africanul Kobus Potgieter, cel care a venit pe banca tehnică a Manschaftului după ce a condus naționala de tineret și echipa Heidelberg RK, pe scheletul căreia este construit primul XV actual al nemților.

După obținerea promovării, Germania a început pregătirile pentru participarea în Rugby Europe Championship, mai întâi cu o partidă în Namibia, echipă calificată la Cupa Mondială, iar apoi împotriva celor de la Connacht Eagles, ambele pierdute, scopul în sine fiind însă evaluarea adevăratului potențial al lotului.


Debutul la revenirea în elita Rugby Europe Championship a fost unul cât se poate de dificil pentru Germania, care a fost nevoită să dea piept cu campionii en-titre, Georgia, după care a urmat reeditarea partidei din calificările pentru Cupa Mondială cu Rusia și o deplasare pe terenul Portugaliei.

Toate partidele au însemnat înfrângeri, elevii lui Kobus Potgieter demonstrând că sunt în primul rând o echipă de moral, care atunci când începe să primească puncte pierde firul jocului. Cu Rusia, nemții au pierdut deși conduceau cu 22-12, pentru că la Lisabona ultimele minute să le fie fatale, atunci când penalitățile lui Bettencourt Avila au decis soarta întâlnirii.


Așa cum aminteam ceva mai sus, echipa de bază a Germaniei este formată din jucători provenind de la Heidelberg RK, alături de aceștia regăsindu-se câteva nume interesante precum Alan Kessen, fost căpitan al echipei de juniori a Argentinei, Umberto Pilla, care evoluează în Italia la San Dona, uvertura Christopher Hilsenbeck de la Colomiers sau centrul Paul Bosch, înregimemtat la Nevers, tot în Franța.

Cu siguranță diferența de valoare dintre Stejari și Germania își va spune cuvântul, însă pe Fritz-Grunebaum-Sportpark se anunță o partidă interesantă, venită din postura de outsider trupa lui Potgieter nu are ce pierde și își va juca cu ardoare șansa.


Partida Germania-România, din cea de-a patra etapă contând pentru Rugby Europe Championship, va avea loc sâmbătă, 14 martie, la Heidelberg, cu începere de la ora 15:30.

Stejarii mai au de disputat, în afară de acest meci, pe data de 21 martie, un meci în fața liderei din clasament, naționala Georgiei.

abonare newsletter