Sport

La CFR nu-i bai, se poate scăpa de retrogradare

Antrenorul CFR Cluj, Eugen Trică a declarat că are încredere în echipa sa că va putea să se bată pentru salvarea de la retrogradare.

Tehnicianul feroviarilor susţine că de acum înainte vor juca fiecare meci ca şi cum ar fi unul de finală, deoarece dacă echipa va reuşi să câştige 40 de puncte, va reuşi să se salveze.

El a comentat şi decizie de joi a FRF, pe care a numit-o dureroasă şi nedreaptă. „Cunoaştem cu toţii decizia de ieri de la comisie, o decizie dureroasă. În momentul de faţă CFR ocupă ultima poziţie în clasament, avem zece puncte. De acum încolo suntm obligaţi să câştigăm toate meciurile. Am jucători de mare caracter în lot şi împreună sper să reuşim să facem cât mai multe puncte pentru a reuşi să nesalvăm de la retrogradare. Ăsta e  obiectivul nostru în momentul de faţă. Normal că a fost o decizie nedreaptă, jucătorii au câştigat punctele astea şi au ajuns pe locul doi”, a spus Trică.


Acesta a precizat că, din punctul său de vedere, cea mai gravă problemă a fost aceea că nu s-a reuşit materializarea unor transferuri.

Tehnicianul clubului din Gruia a promis că în acest retur de campionat toate salariile vor fi plătite la zi. „Toată lumea va fi la zi cu salariile, din discuţiile care pe care le-am avut cu domnul preşedinte şi cu domnul administrator judiciar. Rămânem pe baricade în continuare. Avem nevoie şi de aportul suporterilor, probabil că ei acuma sunt dezamăgiţi, dar în situaţia asta ne-ar ajuta foarte mult să vină în continuare la meciurile noastre”, a spus Eugen Trică.


El a mai făcut şi un apel la suporterii CFR Cluj cărora le-a cerut  suportul şi înţelegerea, pentru a-i ajuta să treacă peste acest emomente grele la car enu se aştepta nimeni.

Comisia de Recurs a Federaţiei Române de Fotbal a respins, în şedinţa sa de joi, apelurile depuse de clubul CFR 1907 Cluj în urma hotărârilor luate de Comisia de Disciplină a FRF în data de 4 februarie de a penaliza gruparea cu 24 de puncte, din cauza neachitării datoriilor către mai mulţi jucători.


Formaţia ardeleană a fost sancţionată cu câte patru puncte, în urma neexecutării hotărârilor luate de Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor (NSL), pentru datorii în cazul foştilor săi jucători Ionel Stana, Laszlo Sepsi, Vasile Maftei (în două speţe), Claudiu Voiculeţ şi Ioan Hora.

Totodată, clubului CFR Cluj i s-a interzis dreptul de a transfera şi/sau legitima jucători în calitate de club cesionar.


„În baza art. 24.C.1.b din RSTJF se sancţionează clubul FC CFR 1907 Cluj cu interzicerea dreptului de a transfera şi/sau legitima jucători în calitate de club cesionar şi scăderea a 4 puncte, din care, pentru perioada 25.12.2014 - 08.01.2015, 2 puncte, şi pentru perioada 09.01.2015 - 23.01.2015, 2 puncte”, sună decizia Comisiei de Disciplină în fiecare din cele şase speţe.

Ultima cale de atac a clubului din Gruia este un apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.


În urma acestei depunctări, CFR Cluj a ajuns de pe locul al doilea (cu 34 puncte) pe ultima poziţie a clasamentului, 18, cu doar 10 puncte.

Ultimele Stiri
abonare newsletter