Sport

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Dubai

Jucătoarea Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 1, a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-4, 6-3, pe sportiva bulgară Ţvetana Pironkova (57 WTA) şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Dubai.

Prima la serviciu, Halep a început partida cu mare dificultate, reuşind să treacă primul punct în dreptul numelui ei pe tabela de marcaj abia în ghemul al treilea. Ea şi-a fructificat serviciul la scorul de 0-2, apoi a condus cu 40-0, insuficent însă pentru a egala situaţia, deoarece Pironkova a anulat mingile de break ale româncei, informează Mediafax.

Jucătoarea bulgară a surprins-o pe Halep cu un joc defensiv exact, cu o bună mişcare în teren şi cu mingi trimise la risc către liniile terenului, multe dintre ele nimerindu-şi ţinta. Românca nu a avut răbdare şi a vrut mereu să încheie repede punctele, ceea ce i-a reuşit rareori în debutul meicului.


Simţind că este în dificultate, Halep i-a cerut, la scorul de 2-3, sfaturile antrenorului Victor Ioniţă, căruia i s-a plâns de lovitura "joasă" de rever a bulgăroaicei. Ioniţă i-a "corectat" Simonei tactica, poziţia în teren şi la serviciu, iar eleva lui a mai pierdut doar un ghem în primul set, cel care a ridicat scorul la 4-2. La 3-4, Halep a "muncit" pentru un break pe care l-a reuşit după mai multe egalităţi. Condusă cu 30-0 pe serviciul adversarei, la scorul de 5-4, Simona Halep a accelerat cu câteva execuţii de mare jucătoare şi a finalizat setul, scor 6-4, după 45 de minute.

Românca şi-a pierdut serviciul şi în debutul setului al doilea, dar a recuperat imediat ghemul. Cu coapsa stângă bandajată, Pironkva a început să-şi piardă din uşurinţa mişcării şi din acurateţea loviturilor, cedând teren uşor-uşor. Halep a reuşit break-ul la 3-2, apoi şi-a făcut serviciul - mai bun ca în partida cu Daniela Hantuchova, dar încă inconstant (cinci duble greşeli), finalizând setul al doilea cu 6-3, în 35 de minute.


În partida din optimi, Halep a comis 28 de greşeli neforţate, faţă de 25 Pironkova. Însă scorul punctelor câştigătoare a fost clar în favoarea româncei, 19-11.

În faza următoare, Simona Halep va juca împotriva rusoaicei Ekaterina Makarova, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 6, scorul întâlnirilor directe dintre cele două jucătoare fiind egal, 1-1. Halep a câştigat prima întâlnire disputată cu Makarova, cu scorul de 6-1, 7-6 (6), în sferturile de finală ale turneului de la New Haven, ediţia 2013. Rusoiaca şi-a luat revanşa anul acesta, în sferturile de finală de la Australian Open, când s-a impus cu 6-4, 6-0.

Ultimele Stiri
abonare newsletter