Sport

Halterofilul clujean, Ștefan Tașnadi, onorat cu un important titlu pentru întreaga activitate sportivă

Fostul mare halterofil, Ștefan Tașnadi, unul dintre cele mai reprezentative simboluri ale halterelor din judeţul Cluj şi o personalitate marcantă a sportului cu greutăţi din România, a primit titlul de cetățean de onoare a județului Cluj

Ștefan Tașnadi, printre puţinii medaliati olimpici clujeni care mai locuiesc în Cluj, a primit în cadrul unei ceremonii organizate, astăzi, la Consiliul Județean Cluj titlul de Cetăţean de onoare al Judeţului împreună cu o diplomă de excelenţă.

La primirea distincției, fostul campion a promis, cu ochii în lacrimi, că va continua să ajute sportul cu haltere toată viața. „Este un moment foarte emoționant pentru mine, poate chiar mai emoționant față de cum a fost la olimpiadă. Eu, începând din anul 1970, mi-am dedicat toată puterea și silința pentru sportul halterelor. Sper ca în continuare toată viața mea să pot să continui să ajut sportul românesc și mai ales halterele prin arbitraj, prin participări la concursuri, cu unele îndrumări...” a spus Ștefan Tașnadi la primirea titlului.


Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj cu atribuţii delegate de preşedinte, Vakar Istvan, cel care i-a înmânat titlul și diploma, a enumerat marile trofee ale fostului sportiv și a afirmat că este un model în sportul clujean. „Pot spune că a fost o mare bucurie să cinstim azi un mare halterofil, un mare antrenor, un sportiv emerit, pe domnul Ştefan Taşnadi. El a reprezentat cu cinste judeţul Cluj şi România, fiind un adevărat model atât în sport, cât şi în afara lui. A stabilit nu mai puţin de 50 de recorduri naţionale, fiind primul halterofil român care a câştigat medalii europene, mondiale şi olimpice la categorii mari de greutate”, a declarat Vakar Istvan.

Despre Ștefan Tașnadi

Originar din comuna Sic, sportivul clubului AS Clujana, Ştefan Tașnadi, a fost timp de opt ani, din 1976 până în 1984, component de bază al lotului olimpic de haltere al României. Ştefan Tașnadi şi-a început cariera de halterofil în 1970 la Şcoala Sportivă „Viitorul” Cluj. Cea mai înaltă performanţă sportivă a este medalia olimpică de argint obţinută în cadrul Jocurilor Olimpice de la de la Los Angeles din anul 1984, care l-a consacrat şi propulsat definitiv pe halterofilul Taşnadi Ştefan în clubul de elită al sportivilor clujeni medaliaţi olimpic, onorând astfel şi reconfirmând ulterior acest statut prin obţinerea, în calitate de sportiv şi, mai apoi, de antrenor, a numeroase recorduri naţionale, medalii europene, mondiale şi olimpice. În afară de argintul de la Los Angeles 1984, vârful carierei sale sportive, Tașnadi mai are în palmares o medalie de bronz la Campionatele europene şi mondiale de la Moscova 1983, plus alte patru participări la aceste competiţii care în anii ‘80 se desfășurau în paralel (Varna 1979, Belgrad 1980, Lille 1981, Vitoria 1984).

Ultimele Stiri
abonare newsletter