Sport

Lorand Balint, FRH: „Dacă atmosfera de la Trofeul Carpaţi este foarte frumoasă sunt şanse ca România - Serbia să se joace în Cluj”

Directorul de marketing al Federației Române de Handbal afirmă, într-un interviu, că organizarea competiției Trofeul Carpați, organizat la Cluj, va fi un test pentru organizarea viitoarele competiții de handbal.

Lorant Balint, directorul de marketing al Federației Române de Handbal, și Account Director Global la compania de publicitate Leo Burnett, a declarat, într-un interviu acordat publicației ProSport, că fără marketing de calitate sportul nu poate fi redescoperit de populația din România. „Astăzi avem însă 2-3 la sută din populaţia totală care vine la handbal. Asta înseamnă că avem latentă un sfert din populaţia României. Dacă îi dau handbal de calitate, dacă vin cu mesaje relevante, dacă vin cu evenimente relevante, oamenii sunt gata să se întoarcă la handbal. Oamenii nu sunt implicaţi, dar au aşteptări foarte mari”, spune noul director de marketing al federației.

Despre revenirea la Cluj a Trofeului Carpați, acesta speră să atragă peste 6.500 de oameni la Sala Polivalentă iar pentru acest lucru se gândește la un markenting targetat. „Este turneu amical, dar aici intervine rolul marketingului şi trebuie să reuşim să atragem oamenii. Va fi o abordare foarte targetată. Avem un public profesorii de sport din Cluj, vom avea nişte lucruri pe care le vom face pentru profesorii de sport din Cluj. Avem un public jurnaliştii din Cluj şi vom avea ceva pentru ei. Avem public fanii handbalului, oameni care sunt ancoraţi în handbal. Apoi, pregătim o campanie scoţând în faţă vedetele Suediei, Germaniei, Braziliei, României. Mai avem o campanie pentru familişti. O să am o campanie şi cu professionals, încerc să atrag oameni de marketing, de management către evenimentul Trofeul Carpaţi”, a declarat Lorand Balint,
El a mai spus că există posibilitatea de a se disputa meciul dintre România și Serbia, din cadrul barajului de calificare la Mondiale, tot la Cluj, dar asta doar dacă competiția din luna martie se va dovedi că atrage lumea la sală. „Dacă atmosfera de la Trofeul Carpaţi este foarte frumoasă sunt şanse ca România - Serbia să se joace în Cluj. Nu este încă hotărât. Sala este foarte OK, dar nu se merge după sală, că are ecrane şi scaune comode. La România - Serbia avem nevoie de sprijinul publicului, cum reacţionează”, a spus Balint.


Directorul departamentului de marketing a FRH spune și că în handbalul din România se folosesc 90% fonduri de la autorități și doar 10% din fonduri de la sponsori, asta în timp ce în alte țări procentajul este de 50%-50%. Totodată el afirmă că atragerea sponsorilor depinde foarte mult și de departamentul de marketing. „90% din handbalul românesc depinde azi de autorităţi, iar fără marketing nu cred că reuşeşti să atragi parteneri privaţi. Poţi să continui, dovada e că n-a murit sportul românesc, există. Eu cred că bătălia ce mare este cu publicul care are de făcut altceva în acest moment, dovada că nu prea vine la noi. Pe de altă parte, am fost şi la meciuri de handbal la care m-am plictisit în tribună, unde organizatorii nu aveau nici măcar o muzică în timpul pauzelor”, a afirmat Balint.

Specialistul în marketing încheie declarând că și-ar dori ca interesul populației să ajungă de la 2-3% la 10%, dar acest lucru este mai greu pentru că meciurile nu sunt transmise pe posturile de televiziune și pentru că nu se folosesc fonduri. „Ne-ar fi mult mai uşor dacă handbalul s-ar transmite pe un post naţional. Deocamdată, un segment important din populaţie nu vede handbal. Nu am un orizont în timp şi nici nu mi-am stabilit aşa ceva pentru că nu a mai făcut-o nimeni până acum. Mi-ar fi foarte uşor să lucrez dacă aş cheltui bani, dar trebuie să fac totul fără bani”, a spus la final Lorand Balint.


A 47-a ediție a Trofeului Carpați la handbal feminin, va fi găzduit de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca în zilele de 20 și 21 martie. La acesată competiție, publicul va putea asista la meciurile naționalelor României, Braziliei, Suediei și a Germaniei. Potrivit organizatorilor, în prima zi a competiției, disputată după sistemul Final Four, România va juca cu Brazilia, iar Suedia va întâlni Germania. A doua zi, învingătoarele vor susține finala mare, iar învinsele finala mică.

Ultimele Stiri
abonare newsletter