Sport

Muguruza este de neînvins. Simona Halep și Irina Begu au cedat în fața adversarei din Spania

Spania conduce România cu scorul de 2-1, după ce Garbine Muguruza a învins-o pe Simona Halep cu 6-4, 6-3.

Meciul care a avut loc astăzi, pe Patinoarul „Dunărea” din Galați, în primul tur al Grupei Mondiale II a competiției de tenis pe echipe Fed Cup, fost pierdut de numărul 3 WTA, Simona Halep, în o oră și 35 de minute.

Simona Halep a dat semne de nervozitate încă de la primele schimburi de mingi, care au arătat că nu se află într-un din zilele sale bune. Simonei nu i-am mers serviciul, a greșit mult, în timp ce adversara ei a făcut punct după punct, astfel că a ajuns să conducă în primul set cu 5-1. Simona a avut o zvâcnire de orgoliu, a deschis mai bine unghiurile, a alergat-o un pic pe debutanta Muguruza și a reușit să își adjudece trei ghemuri (4-5), dar în cele din urmă jucătoarea de origine venezueleană a câștigat setul cu 6-4.


După ce Halep a salvat trei mingi de break în ghemul inaugural al setului secund, jocul a fost foarte echilibrat în continuare, și s-a mers cap la cap. Iberica a reușit un brek la 2-2, dar Simona l-a recuperat imediat (3-3). Al șaptelea ghem al setului a fost unul dramatic și decisiv, în același timp pentru desfășurarea meciului. Halep a salvat cinci mingi de break, s-a lovit și la genunchi, dar în cele din urmă Muguruza a preluat conducerea cu 4-3, după un ghem care a durat mai mult de 12 minute. Garbine Muguruza, impulsionată de reușita sa, a câștigat apoi setul cu 6-3 și a adus un nou punct Spaniei.

Meciul a durat o oră și 33 de minute, aceasta fiind a doar victorie reușită de Garbine Muguruza (21 ani, numărul 24 mondial) în fața Simonei, pe care a mai învins-o în toamnă, la Wuhan (China), cu 2-6, 6-2, 6-3, în turul al doilea.


Halep a reușit patru ași (Muguruza unul), dar a comis și patru duble greșeli (Garbine una), a avut mai multe servicii câștigătoare, 16-10, dar și mai multe erori neforțate, 36-27. Procentajele din serviciu au fost favorabile jucătoarei oaspete, 55%-65% în primul serviciu, 38%-56% din al doilea serviciu.

În ultimul meci de simplu, Irina Begu (34 WTA) o va înfrunta pe Silvia Soler-Espinosa (67 WTA). Iberica are 4-3 la întâlnirile directe, dar Irina le-a câștigat pe ultimele două.


România - Spania 1-2

Sâmbătă
Simona Halep - Silvia Soler-Espinosa 6-2, 6-1
Garbine Muguruza - Irina Begu 6-3, 6-2


Duminică
Garbine Muguruza - Simona Halep 6-4, 6-3
Irina Begu - Silvia Soler-Espinosa
Alexandra Dulgheru/Monica Niculescu - Lara Arruabarrena/Anabel Medina-Garrigues

Ultimele Stiri
abonare newsletter