Sport

Meci bun pentru baschetbalistele clujence în fața Brașovului, dar numai trei sferturi de meci

Echipa de baschet feminin a cedat dramatic în fața echipei Olimpia CSU Brașov, cu scorul de 70-83, după ce timp de două sferturi cele două echipe au mers cap la cap.

Partida disputată miercuri, în cea de a 22-a etapă a Ligii Naționale de Baschet Feminin a adus timp 20 de minute de joc speranța că echipa clujeană Universitatea va reuși să mai urce cel puțin o poziție în clasament.

După primele minute în care brașovencele au reușit să se distanțeze până la scorul de 2-12, clujencele s-au mobilizat exemplar reușind să revină în doar câteva minute și să le egaleze la 12-12. Diferența de puncte a rămas mică până la pauza mare (43-44), când cele două echipe au revenit pe teren complet schimbate moral.


Repriza a două a arătat complet diferit, brașovencele revenind de la vestiare mult mai mobilizate. Clujencele nu au mai reușit să le facă față elevelor lui Dan Calancea și au cedat meciul cu scorul final de 70-83 (22-25, 21-19, 10-24, 17-15).

Antrenorul secund al echipei Univeritatea Cluj, Mihai Coldea, a declarat că este mulțumit de jocul fetelor, asta deși sfertul trei l-au pierdut. „Consider că am făcut un joc bun timp de trei sferturi dar am avut o sincopă în sfertul trei și în contextul în care Irina Gavrilă s-a accidentat. Să te ridici la nivelul unei echipe cu 14 victorii în campionat și cu un lot valoros nu e de neglijat. Micile greșeli individuale și lipsa de experiență în momentele cheie au fost determinante pentru rezultatul final. Felicit fetele pentru determinare, atitudine și jocul de echipă mai ales pe faza ofensivă”, a declarat antrenorul secund, Mihai Coldea.


Jucătoarea echipei „U” Cluj, Vanesa Lache a promis că echipa va încerca pe viitor să aducă mai multe victorii. „Cred că ne-am relaxat și am încetat să ne mai apărăm și să ne mai facem schemele și jocul nostru. Cred că din fiecare meci învățăm câte ceva și sper ca în viitoarele meciuri să facem o impresie mai bună și să câștigăm”, a spus Vanesa Lache.

Baschetbalistele clujence se află după acest meci pe locul 11, cu doar cinci victorii. Ele mai au de disputat doar trei meciuri până la Play-Out, în ultimele partide întâlnind echipele ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, BCM Danzio Timișoara și Universitatea „Goldiș” ICIM Arad.

Ultimele Stiri
abonare newsletter