Sport

CFR 1907 Cluj a intrat în insolvență, FRF a depunctat-o. Urmează retrogradarea în Liga a 2-a?

Tribunalul Specializat Cluj a admis cererea societăţii care administrează clubul CFR Cluj de deschidere a procedurii generale a insolvenţei, stabilind termen pentru continuarea procesului data de 8 mai.

Tribunalului Specializat din Cluj a admis, astăzi, cererea formulată de FC CFR 1907 Cluj SA pentru deschiderea procedurii generale de insolvență, asta după ce ieri magistratul Camelia Botiș s-a abținut de la pronunțarea decizie deoarece magistratul avea o relaţie comercială cu firma de pază PP Protect, implicată în dosar, acest dosar fiind preluat astăzi de judecătorul Voichița Grunea.

Administratorul judiciar provizioriu va fi societatea RTZ & Partners.


„Admite cererea formulată de debitoarea FC CFR 1907 Cluj SA. Dispune deschiderea procedurii generale a insolvenţei împotriva debitoarei FC CFR 1907 Cluj SA. Numeşte administrator judiciar provizoriu pe RTZ & PARTNERS SPRL, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 58 din Legea nr. 85/2014. Stabileşte în favoarea administratorului judiciar provizoriu un onorariu provizoriu lunar de 1.000 lei”, se arată în soluţia Tribunalului Specializat Cluj publicată pe portalul instanţelor de judecată.

Joi a avut loc al doilea termen în dosarul înregistrat la 29 ianuarie 2015, la Tribunalului Specializat Cluj, prin care clubul condus de Arpad Paszkany solicita deschiderea procedurii de insolvenţă.


CFR Cluj, care se confruntă cu o acută criză financiară de anul trecut, este al şaptelea club de Liga I care solicită intrarea în insolvenţă în ultimii doi ani, după FC Rapid, Gloria Bistriţa, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi, FC Vaslui şi FC Dinamo.

Conform legislaţiei UEFA un club nu poate participa în cupele europene în perioada în care se află în insolvenţă. UEFA permite înscrierea cluburilor în competiţiile pe care le organizează după un an de la încheierea acestei proceduri.


Fostul portar al echipei CFR Cluj, Mario Felgueiras, a comentat situaţia limită pe care o traversează fostul său club. El spune că aceasta era singura soluție potrivită pentru continuitatea clubului. „A fost singura soluţie potrivită pentru club, pentru a asigura viitorul. E păcat! Sunt foarte trist, dar sunt sigur că echipa se va descurca. Eu nu am făcut presiuni să plec, m-am simțit foarte bine, am fost respectat şi ajutat, dar acum nu se mai putea face nimic. E mare păcat ce se întâmplă, am lăsat acolo prieteni foarte buni. Pentru că m-au înţeles, nu mi-au făcut probleme să plec şi s-au înţeles foarte repede cu Konyaspor, am fost de acord să renunţ la datoriile clubului către mine. Oricum, eu nu luasem niciun ban în acest sezon. Vă spun din suflet, e mare păcat ce se întâmplă în România. Jucătorii nu sunt respectaţi. Am muncit din plăcere, dar trebuie să fim plătiţi la timp. Nu poţi avea încredere în nimeni. E neapărat nevoie să se găseasă o soluţie pentru fotbalul din România. Am ajuns acum în Turcia, aici e o mentalitate total diferită”, a spus Mario Felgueiras la Dolce Sport.

Tot astăzi, CFR 1907 Cluj a fost penalizată cu 24 de puncte de către Comisia de Disciplină a FRF, în urma neachitării datoriilor către cinci foşti jucători şi astfel a ajuns pe ultimul loc, cu doar 10 puncte. „Astăzi la ora 12.00 a avut loc şedinţa Comisiei de Disciplină, care a pus în aplicare, conform regulamentelor, sancţiunea cu 24 de puncte a clubului CFR Cluj. S-a constatat faptul că s-a depăşit termenul de 21 de zile de la deciziile definitive ale comisiilor în care se putea face recurs la TAS în ceea ce priveşte neplata datoriilor către jucători şi a aplicat penalizarea cu 24 de puncte. Membrii Comisiei de Disciplină nu au făcut decât să constate că nu s-au pus în aplicare aceste decizii definitive în cazul fotbaliştilor Ioan Hora, Claudiu Voiculeţ, Daniel Stana, Liviu Ganea şi Vasile Maftei. După părerea mea, nu cred că mai există cale de atac la această decizie”, a declarat preşedintele AFAN, Emilian Hulubei, pentru Mediafax.


Clasamentul Ligii 1 (după depunctare)
1. Steaua București 43
2. Petrolul Ploiești 33
3. Astra Giurgiu 30
4. ASA Târgu Mureș 30
5. CS „U” Craiova 29
6. FC Botoșani 27
7. Dinamo București 26
8. V. Constanța 21
9. FC Braşov 19
10. „U” Cluj 18
11. Pandurii Tg. Jiu 18
12. Gaz Metan Mediaș 18
13. Concordia Chiajna 17
14. Ceahlăul P. Neamț 14
15. CSMS Iaşi 12
16. Oţelul Galaţi 12
17. Rapid București 11
18. CFR Cluj 10

Ultimele Stiri
abonare newsletter