Sport

Napoca Rally Academy intră în cantonament pe zăpadă la Covasna Winter Rally

Fără să fie etapă în campionat, raliul de la Covasna este o oportunitate excelentă de test pentru toate echipajele NRA.

7 probe speciale pe zăpadă cu o lungime de aproape 85 kilometri, așa arată ediția din acest an a Covasna Winter Rally, primul raliu din 2015 desfășurat în România.

În lipsa presiunii unei etape înscrisă într-o competiție oficială, Napoca Rally Academy va participa cu trei echipaje, singurul obiectiv fiind pregătirea pentru următoarele evenimente din programul lor.


Simone Tempestini și Dorin Pulpea vor lua startul cu un model Subaru Impreza, Covasna Winter Rally fiind parte a programului de pregătire pentru Campionatul Mondial de Raliuri. „Anul acesta avem două programe în WRC. Unul cu Citroen DS3 R3T Max în Junior WRC și unul cu Subaru Impreza în WRC 2. Pentru noi etapa de la Covasna este un test util înaintea Raliului Suediei, cel mai spectaculos raliu pe zăpadă din lume”, a declarat Simone Tempestini.  

Marco Tempestini va concura împreună cu Toni Avram pe modelul Ford Fiesta R5, aceasta fiind prima competiție oficială pentru ei în 2015. „Covasna este terenul ideal pentru încălzirea de dinaintea startului de sezon. Cu siguranță ne vom distra acolo fără a avea presiunea unui rezultat. Însă, cel mai important pentru Napoca Rally Academy este să se pregătească pentru acest sezon în care desfășoară proiecte în cele trei competiții importante din lumea raliurilor: Campionatul Mondial, Campionatul European și, desigur, Campionatul Național”, a spus Marco Tempestini.


Covasna Winter Rally este și primul test din 2015, cu modelul Peugeot 208 R2, pentru Florin Tincescu și Iulian Nicolaescu. Juniorii Napoca Rally Academy au și ei un program complet în Campionatul European de Raliuri (Junior ERC) și etapa de la Covasna este primul test din acest sezon. „Abia aștept să luăm startul într-un raliu după pauza de până acum. Va fi un sezon lung pentru noi și trebuie să fim cât mai bine pregătiți pentru a ne atinge obiectivele propuse”, a adăugat Florin Tincescu.

Covasna Winter Rally se desfășoară într-o singură zi, sâmbătă, 31 ianuarie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter