monitorulcj.ro Menu
Sport

6-2, 6-2 pentru Halep în al doilea tur la Australian Open

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, a învins-o, cu scorul de 6-2, 6-2, pe australianca Jarmila Gajdosova, locul 62 WTA, şi s-a calificat în turul 3 al Australian Open, primul Grand Slam al anului.

Cu o evoluţie foarte bună, cu un serviciu precis, reuşind şapte aşi, sportiva română s-a impus, astăzi, în meciul disputat pe Rod Laver Arena, de la ora locală 23.40, o întâlnire care a durat 67 de minute.

Pentru calificarea în turul trei la Australian Open, Halep va primi 130 de puncte WTA şi un cec în valoare de 97.500 de dolari australieni (80.000 de dolari americani).


Obligată să aștepte aproape de miezul nopții finalul partidei dintre Rafa Nadal și Tim Smyczek, Simona a replicat cu o evoluție sigură și expeditivă, asigurându-se că ajunge acasă la o oră decentă. A fost 6-2, 6-2 pentru Halep, despre care știm că nu apreciază în mod deosebit să joace târziu în seară.

„Am așteptat mult, dar așa-i tenisul, a trebuit să mă adaptez foarte repede la situația dată și sunt fericită că am putut să joc bine azi. Probabil că o să adorm în jur de 2:30”, a spus Simona, la interviul de pe teren.


În faza următoare a competiţiei de la Melbourne, Halep o va întâlni pe americanca Bethanie Mattek-Sands, locul 258 WTA, care a învins-o în manşa secundă, cu scorul de 7-6 (3), 7-6 (6), pe sportiva franceză Kristina Mladenovic, locul 71 WTA.

Accidentată mai multe luni anul trecut, Mattek-Sands, fostă numărul 30 WTA în iulie 2011, este pe tabloul principal de simplu al Australian Open datorită "clasamentului protejat".


Bethanie Mattek-Sands, 29 de ani, a făcut în trecut echipă cu Horia Tecău la dublu mixt. În 2012, ei au câştigat Australian Open.

La ediţia precedentă a turneului australian, Simona Halep a atins faza sferturilor de finală.