Sport

Simona Halep și Irina-Camelia Begu s-au calificat în turul doi la Australian Open

Jucătoarele românce de tenis Simona Halep (locul 3 WTA) și Irina-Camelia Begu (42 WTA) s-a calificat în turul doi la Australian Open. Pentru această calificare cele două tenismene au primit câte 70 de puncte WTA şi câte un cec în valoare de 60.000 de dolari.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, a învins-o, luni, cu scorul de 6-3, 6-2, pe sportiva italiană Karin Knapp, locul 50 WTA, în manşa întâi a turneului Australian Open, primul Grand Slam al anului.

Partida, desfăşurată pe arena principală a complexului din Melbourne, Rod Laver, a durat o oră şi 28 minute.


Prin succesul de luni, românca şi-a asigurat 70 de puncte WTA şi un premiu în valoare de 60.000 de dolari (42.700 de euro).

La ediţia precedentă, sportiva din Constanţa a atins faza sferturilor de finală.


Simona Halep o va întâlni pe Jarmila Gajdosova în turul doi al Australian Open. Halep, 23 de ani, şi Gajdosova, 27 de ani, fostă numărul 25 mondial în 2011, nu s-au mai întâlnit până în prezent. Născută la Bratislava, Gajdosova s-a calificat în premieră în turul doi al Australian Open.

De asemenea, jucătoarea de tenis Irina-Camelia Begu, locul 42 WTA, s-a calificat în turul doi la Australian Open, după ce a învins-o, în runda inaugurală, cu scorul de 6-4, 0-6, 6-1, pe Angelique Kerber (Germania), cap de serie numărul 9 şi poziţia a noua în ierarhia mondială.


Begu s-a impus după o oră şi 56 de minute.

În turul doi, Irina-Camelia Begu o va întâlni pe Katerina Siniakova (Cehia), locul 81 WTA, care a trecut, cu scorul de 6-2, 7-5, de Elena Vesnina (Rusia), poziţia 65 în clasamentul mondial.


Begu (24 de ani) şi Siniakova (18 ani) s-au mai întâlnit o singură dată în circuitul WTA, sportiva din Cehia impunându-se, cu scorul de 6-7 (5), 6-4, 6-1, în primul tur al turneului din acest an de la Shenzen (China), competiţie câştigată de Simona Halep.

Pentru calificarea în turul doi la Australian Open, Begu va primi 70 de puncte WTA şi un cec în valoare de 60.000 de dolari (42.700 de euro).

Ultimele Stiri
abonare newsletter