Sport

Ogăraru se pregătește de atac, și-a luat atacant de la Ajax

Clubul Universitatea Cluj a anunțat numele primului jucător transferat în această iarnă la echipă. Potrivit site-ului este vorba de un atacant de doar 23 de ani care a jucat la Ajax.

Geoffrey Castillion este primul transfer pe care echipa de fotbal FC Universitatea Cluj a reușit să-l realizeze. Olandezul are la activ 66 de partide în Eredivisie și 10 goluri marcate.

Poreclit „noul Kluivert”, puternicul atacant olandez a semnat, în această seară, un contract valabil pentru un sezon şi jumătate cu Universitatea Cluj.


Antrenorul echipei clujene, George Ogăraru, a declarat că este bucuros de acest transfer, mai ales că mult timp i-a fost antrenor la Jong Ajax. „Îl cunosc pe Geoffrey încă de pe vremea când era unul dintre jucătorii de top ai Academiei lui Ajax. Am avut ocazia să jucăm împreună, iar apoi i-am devenit antrenor la Jong Ajax. E un fotbalist foarte puternic şi experimentat, deşi e tânăr şi are numai 23 de ani. Mă bucur că împreună cu Alfons Groenendijk l-am convins să vină aici”, a spus George Ogăraru.

Născut la Amsterdam, atacantul de 1.92m a început fotbalul la AFC DWS, iar la 14 ani a ajuns la academia lui Ajax. Pentru echipa mare a „lăncierilor” a apucat să joace însă doar 8 minute, într-o partidă din prima ligă olandeză, 3-2 cu Ado Den Haag. A fost unul dintre cei mai buni jucători ai generaţiei sale la Ajax Amsterdam, debutând pentru prima echipă a „lăncierilor” la nici 20 de ani. Forţa nativă, dar şi tehnica de care dădea dovadă i-au adus porecla de „noul Kluivert”, iar Geoffrey a reuşit să se impună în prima ligă din Olanda, evoluând pentru echipe precum RKC Waljwick, Heracles sau NEC. În sezonul trecut, noul nostru atacant a încercat o aventură în Statele Unite ale Americii, jucând în MLS pentru New England Revolution. De azi, e fotbalistul Universităţii Cluj.
 
Potrivit stiridesport.ro jucătorii echipei Universitatea Cluj se reunesc pe data de 12 ianuarie, după care vor pleca în staţiunea Side, din Turcia, unde vor efectua pregătirea de iarnă. George Ogăraru speră ca până atunci să aibă la dispoziţie şi jucătorii care vor acoperi posturile deficitare. „Nu cred că o să vedeţi mai mult de 3 nume noi la echipă. E adevărat că au plecat mai mulţi, dar aveam un lot de 30. Pentru Mengolo mă bucur că a crescut atât de mult într-un timp scurt, e normal să fie căutat, să aibă oferte. Eu cred că vom reuşi să-l păstrăm, ne poate ajuta mult. Scopul nostru e să ne concentrăm asupra obiectivelor şi să facem totul pentru a le atinge”, a declarat George Ogăraru pentru stiridesport.ro.


Returul Ligii I începe la sfârșitul lunii februarie, atunci când „studenții” vor întâlni, pe teren propriu, formația ASA Târgu Mureș.

Ultimele Stiri
abonare newsletter