Sport

U-BT și-a mai găsit un conducător de joc. Oare cine va pleca de la echipă?

Echipa U-Banca Transilvania s-a întărit în această vacanță de iarnă cu încă un jucător, acesta fiind ales dintre cei doi care de revelion au fost supuși la teste medicale și tehnice.

U-Banca Transilvania, echipa clasată la finalul turului pe locul 6 în clasamentul Ligii Naționale de Baschet Masculin, a finalizat testele tehnice și medicale pentru doi jucători aduși din Bosnia-Herțegovina, Ermin Jazvin, și respectiv Statele Unite ale Americii, Frank Turner.

Potrivit site-ului oficial al clubului, dintre cei doi jucători testați doar conducătorul de joc, americanul Frank Turner, va rămâne în continuare la clubul clujean, pivotul Ermin Jazvin nereușind să treacă testele tehnice.


„Așa cum am anunțat la sfârșitul anului trecut, în perioada de pregătire dintre tur și retur echipa noastră a avut în evaluare doi jucători, pivotul Ermin Jazvin și conducătorul de joc Frank Turner.
În urma evaluarii făcute de staff-ul tehnic al echipei de seniori, s-a luat decizia ca doar Frank Turner să continue la U-Banca Transilvania. Acesta a intrat în programul normal de pregatire cu ceilalți jucători din lot.
Născut în 1988 la Atlantic City, baschetbalistul măsoară 178 centimetri, are 80 de kilograme și a urmat cursurile colegiului Canisius (2006-2010). După colegiu, acesta a traversat oceanul și a evoluat în Olanda, la Den Bosch, precum și în Franța, la Fos Ouest (Pro-B). A jucat în EuroCup cu polonezii de la Trefl Sopot, iar din 2013 evolueaza la Antwerp Giants, în Belgia, echipa cu care a evoluat în FIBA EuroChallege.
În ceea ce-l privește pe Ermin Jazvin, acesta nu va rămâne la echipa noastră”, au spus oficialii clubului.

La ultimul meci din 2014, antrenorul echipei U-BT, Marcel Țenter declara că speră să mai vină câțiva jucători noi dar pentru asta va trebui să plece cineva. „Este posibil să mai vină și jucători noi, însă nu este atât de simplu, trebuie să se întâmple mai multe lucruri pentru ca totul să iasă bine. Banca jucătorilor este plină și va trebui să plece cineva ca să vină altul în loc”, declara Marcel Țenter după meciul cu BC Mureș Târgu Mureș.


Antrenorul Marcel Țenter ar putea miza, în urma acestui transfer, pe următoarea structură în rotația de bază: pozițiile 1-2-3 – Frank Turner, Curtis Millage, Andrei Mandache, Darius Hargrove, Sean Barnette, Branko Cuic; pozițiile 4-5 – Mihai Silvășan, Tudor Jucan, Cătălin Baciu, Boris Lalovic.

În prezent ardelenii au șase jucători străini sub contract, dar e posibil ca numărul acestora să urce la șapte.

abonare newsletter