monitorulcj.ro Menu
Sport

România a învins Polonia în ultimul meci de la CE EURO 2014

Naționala feminină de handbal a României a învins formația Poloniei cu scorul de 24-19 (11-9).

Foto: ehf-euro.com

Ultimul meci din Grupa principală 1 a Campionatului European din Ungaria și Croația - EURO 2014 pentru naționala feminină de hadbal a României a fost unul spectaculos, fetele antrenate de Gheorghe Tadici reușit un scor foarte bun.

Aflată în lupta pentru a juca meciul de clasare finală pe locurile 5-6, România a deschis scorul prin Neagu, în primul minut de joc, iar Brădeanu a mărit avantajul la următorul atac, 2-0. După încă cinci minute, tabela arăta 5-0 în favoarea tricolorelor, Polonia luând şi un time-out între timp. La mijlocul reprizei, România păstra avantajul, 6-3, în timp ce Paula Ungureanu s-a remarcat în poartă cu intervenţii spectaculoase. Până la pauză, echipa României a continuat la "timonă", 9-5 (min. 22) şi 10-7 (min. 26), pentru ca după 30 de minute, tabela să arate 11-9.


La reluare, Polonia a fost cea care a dat startul, deşi se afla în inferioritate numerică, reuşind să egaleze şi să preia conducerea în doar câteva minute, 12-11 (min. 35). Tricolorele s-au revanşat în doar patru minute, 14-12, menţinând avantajul şi în continuare, 17-14 (min. 45) şi 20-15 (min. 50). Cu şase minute înainte de final, Polonia a redus la 17-20, dar tricolorele au reuşit să managerieze avantajul în ultimele minute ale partidei, 22-18 (min. 57), obţinând victoria, cu scorul de 24-19.

Portarul Paula Ungureanu a avut din nou o evoluţie foarte bună, cu 51 la sută procentaj de reuşite, fiind declarată la finalul partide cea mai bună jucătoare a meciului din naționala României.


Marcatoare:
Polonia – Siodmiak 3 goluri, Kocela 3, Kudlacz 3, Kulwinska 3, Byzdra 3, Zalewska 2, Niedzwiedz 1, Gega 1;

România – Neagu 9 goluri, Perianu 4, Ardean-Elisei 3, Brădeanu 2, Chintoan 2, Chiper 2, Pîrvuţ 1, Bondar 1.


Ca urmare, România acumulează 5 puncte în clasament şi aşteaptă celelalte rezultate ale zilei pentru a-şi cunoaşte poziţia finală în grupa I.

Astăzi mai sunt programate în grupa principală I meciurile dintre Spania-Danemarca şi Ungaria-Norvegia, rezultatele urmând a stabili configuraţia finală a clasamentului, dar şi a doua echipă calificată în semifinale, după Norvegia, precum şi cea care va juca pentru locurile 5-6, cu formaţia clasată pe locul 3 în grupa II.


De asemenea, în grupa II au loc, tot astăzi, ultimele partide, între Suedia-Muntenegru, Germania-Slovacia şi Olanda-Franţa, rezultatele urmând a stabili ierarhia finală.

Semifinalele şi meciul pentru clasarea finală pe locurile 5-6 vor avea loc vineri, iar duminică sunt programate finalele pentru medalii.


La ediţia din 2012, naţionala României a ocupat locul 10, ultima medalie obţinută fiind la ediţia din 2010 - bronz. Turneul final al CE din 2016 va avea loc în Suedia, între 4-18 decembrie.

Deţinătoarea titlului european este Muntenegru.