Sport

Paul Papp vrea să-și facă academie de fotbal în localitatea natală

Fotbalistul Paul Papp intenționează să preia clubul de fotbal Unirea Dej. Jucătorul Stelei a avut o întâlnire pe această temă cu primarul Morar Costan.

Edilul municipiului Dej a explicat, astăzi, care sunt opțiunile la ora actuală în ceea ce privește situația clubului de fotbal Unirea Dej și a declarat că stelistul Paul Papp dorește să aibă o academie de fotbal în localitatea natală. „Așa cum am spus și ieri, astăzi, la ora 10:30, m-am întâlnit cu Paul Papp, cu dejeanul nostru, și am avut discuții despre viitorul fotbalului dejean. Eu cred că este benefic ca Papp să se implice pentru că el este un simbol. Practic, la ora aceasta, sunt două variante: Papp este dispus să preia clubul Unirea, bineînțeles după o discuție cu actualul deținător al clubului, sau, varianta a doua, să formeze el un club nou de genul Academiei lui Hagi, la noi să fie Academia de Fotbal Paul Papp. Eu, în calitatea mea de primar al Dejului, sunt pentru demararea lucrurilor și pentru viitorul sportului dejean. Urmează ca zilele viitoare să vedem exact ce o să se întâmple”, a declarat Morar Costan, potrivit someșeanul.ro.

Din informațiile prezentate de executiv, ieri, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Dej, la începutul anului 2014 s-a stabilit ca echipa de fotbal să primească 200.000 de lei de la administrația locală, punând totodată la dispoziția clubului Unirea și stadionul pe care să joace meciurile.


Potrivit sursei citate, Curtea de Conturi a decis că Primăria Dej trebuie să recupereze 55.000 de lei de la clubul de fotbal, bani alocați de municipalitate înainte de semnarea contractului de finanțare. Paul Papp ar fi dispus să investească aproximativ 50.000 de euro la echipa dejeană dacă va prelua echipa din Dej.

Despre Paul Papp

Papp și-a început cariera la clubul din orașul natal Unirea Dej. În 2008 el a fost transferat de FC Botoșani la pachet cu Adrian Boroștean amândoi costând 80.000 de euro. Deși avea numai 18 ani a fost numit căpitanul echipei FC Botoșani. După ce fostul antrenor Leo Grozavu a plecat la FC Vaslui ca secund pentru Viorel Moldovan a fost efectuat și transferul lui Papp la FC Vaslui. Paul a fost împrumutat de FC Vaslui șase luni la Farul Constanța, după care s-a reîntors la Vaslui unde a intrat în prima garnitură. A fost titular în finala Cupei României, sezonul 2009-2010 și a fost declarat cel mai bun jucător al finalei de către Federația Română de Fotbal.


În 2012, Paul Papp a fost transferat de la FC Vaslui în Italia, la Chievo Verona, contra sumei de 2,5 milioane de euro, dar într-un an și jumătate a jucat foarte puțin. În 2014, el a revenit în România, fiind împrumutat la Astra Giurgiu în primăvară, iar din 31 august împrumutat la Steaua București cu opțiune de cumărare. După câteva evoluții bune la Steaua, care l-au readus și în lotul naționalei, în data de 17 noiembrie 2014 Papp a fost transferat definitiv de clubul bucureștean pe o perioadă de cinci sezoane.

Acte de caritate organizate de jucător

Vineri, 19 decembrie, de la ora 19:30, Paul Papp organizează un meci de fotbal în scop caritabil pentru 100 de copii asistați social care provin din familii fără posibilități. În Sala Sporturilor din Dej vor juca Paul Papp (Steaua Bucuresti), Claudiu Keseru (Steaua Bucuresti), Raul Costin (Universitatea Cluj), Bogdan Mitrea (Viitorul Constanța), Andrei Cordoș (Dinamo București), Paul Anton (Pandurii Tg-Jiu), Sergiu Buș (TSKA Sofia), Nicușor Stanciu (Steaua Bucuresti), Ovidiu Fărcaș (fost antrenor la Unirea Dej), Leo Grozavu (antrenor FC Botoșani), Dan Bucșa (Universitatea Cluj), George Florescu (Astra Giurgiu), Gabriel Vașvari (FC Botoșani), Adrian Popa (Steaua București), Silviu Bălace (Poli Timișoara), Călin Sabo (Someșul Cășeiu), Costel Badan (fost portar la Oțelul Galați). Toți banii încasați din bilete (30 de lei pentru adulți și 15 lei pentru copii) și din tricourile care se vor licita la final, vor fi direcționați către o fundația care are în grijă peste 100 de copii asistați social.

abonare newsletter