Sport

Au spulberat Energia. U-Banca Transilvania - Energia Târgu Jiu 92-72

U-BT a reușit unul dintre cele mai frumoase meciuri din acest an. Jucătorii antrenați de Marcel Țenter și Dorin Pintea au deținut controlul asupra meciului din primul minut până în ultimul și au reușit să încheie cu o diferență usturătoare pentru echipa condusă de Antonis Constantinides și Claudiu Alionescu.

Meciul dintre echipele de baschet masculin U-Banca Transilvania și CS Energia Târgu Jiu, disputat ieri seară în Sala Polivalentă, a fost un cadou binemeritat pentru cei peste 1000 de suporteri clujeni care au asistat la un adevărat regal de balet cu mingea la coș.

Antrenorul echipei gazde, Marcel Țenter a declarat după meci că deși se bucură pentru victorie este nemulțumit pentru ultimul sfert de meci. El afirmă că în sfârșit jucătorii au făcut un meci cum trebuie. „Mă bucur pentru victorie, dar nu sunt mulțumit pentru sfertul al patrulea. Mentalitatea noastră trebuie să rămână constantă pe tot parcursul meciului și nu este acceptabil din punctul meu de vedere să arătăm așa în sfertul al patrulea și trebuie să corectăm acest lucru. Din punct de vedere colectiv, am jucat în sfârșit mai aproape de viziunea mea de joc și mă bucur că băieții simt pe pielea lor să joace în maniera asta. Este o victorie care ne ajută, însă nu s-a întâmplat nimic deosebit, este un început, trebuie să rămânem pe acest drum în continuare. Am arătat astăzi că putem juca și așa, dacă vom rămâne în continuare pe acest drum va fi bine”, a declarat Marcel Țenter.


Principalul marcator al echipei clujene, americanul Curtis Millage a declarat după meci că antrenamentele mai puțin tensionante din cursul săptămânii și-au spus cuvântul și speră ca la meciul de marți, din EuroChallenge, echipa să reușească și prima victorie europeană. „Am avut antrenamente foarte bune pe parcursul săptămânii, cu multă distracție și intensitate, iar în joc am executat ceea ce ne-a cerut antrenorul. În ultimul sfert nu am avut un joc prea grozav, nu suntem mulțumiți și știm că trebuie să ne întoarcem la antrenamente și să muncim din greu. Sperăm să reușim și prima victorie în EuroChallenge, este ultimul meci din competiție și cred că putem să îl câștigăm. Eu cred în noi, cred că putem câștiga orice meci, am crezut asta încă de când am venit și am crezut și când am avut opt înfrângeri consecutive. Nimic nu este gata încă. Trebuie să continuăm să avem încredere unii în alții, exact ca în această seară”, a declarat Curtis Millage.

U-Banca Transilvania - Energia Târgu Jiu 92-72 (25-11, 25-22, 30-13, 12-26)


Marcatori:
U-Banca Transilvania: Millage 20 (3 rec., 2 p.d., 1 int.), Barnette 17 (5 rec., 1 capac), Silvășan 15 (6 rec., 5 p.d., 1 int.), Mandache 13 (2 rec., 1 p.d., 2 int.), Hargrove 12 (6 rec., 5 p.d., 2 int.), Lalovic 7 (3 rec., 3 p.d., 2 int.), Cuic 6 (4 rec., 3 p.d., 3 int.), Baciu 2 (1 rec., 1 p.d., 1 int.), Jucan (2 rec., 1 p.d., 1 int.). Au mai jucat Kuti și Gheorghe.

Energia Târgu Jiu: Milosevic 19, Darby 17, Watson 9, Troupe 7, Kremen 7, Karpelesz 5, Aktas 2, Turner 2.


Formația U-Banca Transilvania va mai disputa trei partide oficiale până la sfârșitul acestui an calendaristic. Derby-ul clubului la baschet va avea loc vineri, 19 decembrie.

Calendar competițional:
Marți, 16 decembrie, ora 19.00: Atomerőmű SE Paks - U-Banca Transilvania (în Ungaria, FIBA EuroChallenge)
Vineri, 19 decembrie, ora 18.30: „U” Cluj - U-Banca Transilvania (în Sala Sporturilor „Horia Demian”)
Marți, 23 decembrie, ora 18.45: U-Banca Transilvania - BC Mures (în Sala Polivalentă)


Clasamentul LNBM
1. CSU Asesoft Ploiești 20
2. Steaua CSM Eximbank 18
3. BCM U Pitești 18
4. CSM U Oradea 17
5. CSU Atlassib Sibiu 16
6. CS Energia Tg Jiu 15
7. BC Timișoara 15
8. SCM U Craiova 14
9. U Banca Transilvania 14
10. BC Mureș Tg Mureș 14
11. CS Gaz Metan Mediaș 13
12. BC Timba Timișoara 11
13. Universitatea Cluj-Napoca 10

abonare newsletter