Sport

Același duel, o altă înfrângere. România - Ungaria 19-20

Naționala feminină de handbal a României a fost învinsă de Ungaria cu scorul de 20-19 (10-8) în primul său meci din Grupa principală 1 a Campionatul European din Ungaria și Croația - EURO 2014.

În partida disputată ieri la Debrecen, tricolorele au făcut un meci foarte bun, dar la fel cum s-a întâmplat și cu Danemarca au marcat un singur gol în ultimele zece minute și au pierdut întâlnirea, având șanse pur teoretice de a se califica în semifinale.

Ungaria a început mai bine partida și a condus cu 2-0 (8), 3-1 (11) și 4-2 (13), dar echipa noastră, care nu a marcat în primele zece minute, a reușit egalarea în minutul 19, 4-4. Gazdele au trecut din nou la cârma partidei și s-au desprins la trei goluri, 8-5 (24), 9-6 (26), pentru ca la pauză avantajul să fie de două goluri, 10-8.


România a făcut un joc excelent de apărare în repriza secundă, a recuperat diferența și în minutul 40 a trecut în avantaj, 14-13. România s-a desprins la două goluri, 17-15 (48), marcând prin Neagu, într-un moment în care se afla în inferioritate. Echipa lui Tadici a trecut de câteva ori pe lângă o distanțare la trei goluri, dar nu a mai marcat decât o singură dată în ultimele 11 minute, Ungaria înscriind ultimele trei goluri ale partidei, în ultimele cinci minute, și câștigând cu 20-19, după ce România a irosit și un ultim atac.

Antrenorul tricolorelor se declară nemulțumit de felul în care arbitrii și-au făcut datoria în acest meci. „Ne pare foarte rău că pierdem două puncte pe final de meci. Am avut și ghinion la șuturile lui Neagu în bară la 19-19. Probabil că dacă intra mingea în poartă alta era situația. Nu vreau să comentez arbitrajul, dar la Ciuciulete a fost șapte metri clar. A luat de braț din lateral și arbitri au dat doar nouă metri. Ne-au dezavantaja și a fost pe final de meci când era important. Am avut și superioritate numerică pe care trebuie s-o fructificăm. Asta e, mergem mai departe și vedem ce se întâmplă în celelalte meciuri”, a spus Gheorghe Tadici, potrivit stiridesport.


Au evoluat echipele:
Ungaria: Eva Kiss, Orsolya Herr, Blanka Biro - Krisztina Triscsuk (4 goluri), Zita Szucsanszki (4), Aniko Kovacsics (2), Anita Bulath (1), Piroska Pappne-Szamoransky, Bernadett Bognar-Bodi (1), Szabina Mayer (1), Szimonetta Planeta, Rea Meszaros (1), Ildiko Erdosi, Monika Kovacsicz (1), Zsuzsanna Tomori (3), Gabriella Toth (2). Selecționer: Andras Nemeth.

România: Paula Ungureanu - Aneta Pîrvuț (1), Oana Bondar, Crina Pintea, Cristina Neagu (8 goluri), Aurelia Brădeanu (3), Adriana Țăcălie, Gabriela Perianu (2), Valentina Ardean-Elisei, Florina Chintoan (1), Laura Chiper (1), Georgiana Ciuciulete (1), Daniela Băbeanu (2), Cristina Zamfir. Selecționer: Gheorghe Tadici.


Arbitri: Evgheni Zotin, Nikolai Volodkov (ambii din Rusia)
Observator EHF: Monika Hagen (Suedia), supervizor EHF: Bozidar Djurkovic (Serbia).

În alte meciuri de sâmbătă, Danemarca a dispus cu 28-19 de Polonia, iar Norvegia a învins Spania, cu 29-26.


Norvegia este liderul clasamentului, cu 6 puncte, urmată de Spania, 4 p, Ungaria, 4 p, Danemarca, 3 p, România, 1 p, Polonia, 0 p.

România va juca luni următorul meci, cu Spania, de la ora 17,00 (ora României).

Ultimele Stiri
abonare newsletter