Sport

Trei clujence participă la turneul internațional de la Tokyo

Sportivele legitimate la clubul CSM Cluj-Napoca vor participa la sfârșitul acestui an, împreună cu alți patru sportivi, la turneul internațional de judo IJF Grand Slam de la Tokyo.

Cei șapte judoka români vor participa în perioada 5-7 decembrie la turneul de la Tokyo. Clujencele Monica Ungureanu (cat. 48 kg), Andreea Chițu (52 kg) și Loredana Ohâi (cat. 57 kg) vor încerca să le doavboare pe adversarele din competiție. Alături de Loredana Ohâi, la aceeasși categorie va participa și judoka Corina Căprioriu.

Ungureanu a câștigat recent Grand Prix-ul de la Qingdao (China), având o victorie anul acesta și în Grand Prix-ul de la Zagreb. Chițu, vicecampioană mondială la Celiabinsk, anul acesta, s-a impus în 2014 în Grand Prix-urile de la Tașkent și Jeju (Coreea de Sud), ocupând locul secund la Grand Slam-ul de la Abu Dhabi 2014. Corina Căprioriu, vicecampioană olimpică la Londra, a câștigat anul acesta Grand Prix-ul de la Tașkent, în timp ce pentru Ohâi cele mai bune performanțe din 2014 sunt locurile trei de la Grand Slam Tiumen și Grand Prix Zagreb.


Monica Ungureanu va lupta în primul tur la Tokyo cu israelianca Shira Rishony, Chițu va intra direct în optimi, contra învingătoarei dintre taiwaneza Lien Pei-Ju și Ecaterina Guica (Canada), Căprioriu o va înfrunta pe Catherine Beauchemin-Pinard (Canada), iar Ohâi pe nipona Anzu Yamamoto.

La masculin vor concura Robert Florian Papp (73 kg), Daniel Natea și Vlăduț Simionescu (ambii la cat. +100 kg). Natea are un succes în 2014, la Grand Slam Abu Dhabi, în timp ce la Grand Slam Baku și la Grand Prix Ulaanbaatar s-a clasat pe locul al treilea. Simionescu a obținut un loc doi la Grand Slam Abu Dhabi și o clasare pe trei la Grand Prix Zagreb.


Și Papp va da piept cu un canadian, Etienne Briand, Simionescu îl va înfrunta pe brazilianul David Moura, în timp ce Natea e calificat direct în optimi, unde adversar îi va fi japonezul Takeshi Ojitani sau sud-coreeanul Kim Soo-Whan.

La competiție vor lua startul 275 de sportivi, 151 la masculin și 124 la feminin, din 42 de țări.

Ultimele Stiri
abonare newsletter