Sport

Comitetul Olimpic Român va primi decoraţia "Nihil Sine Deo" din partea Regelui Mihai I

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român va fi decorat, marţi, 2 decembrie, de către Regele Mihai I, cu prilejul împlinirii a o sută de ani de la înfiinţare, a declarat principele Radu, luni seară, la gara Băneasa, la finalul călătoriei-simbol pe care Familia Regală a făcut-o cu trenul, de Ziua Naţională a României.

Echipa de Bob a României Echipa de Bob a României

"Mâine o să fie decorat de către Majestatea Sa Regele Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, care împlineşte o sută de ani de la înfiinţare", a spus principele Radu, citat de Mediafax.

El a precizat că Regele Mihai I nu va fi prezent la ceremonia de decorare, însă decoraţia va fi din partea sa.


Reprezentanţii Familiei Regale au declarat că decoraţia primită de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român este "Nihil Sine Deo".

Potrivit aceleași surse, ceremonia de decorare va avea loc, marţi, la ora 12.00, la Palatul Elisabeta din Bucureşti, în prezenţa principesei moştenitoare Margareta, a principelui Radu, a principesei Maria şi a principelui Nicolae.


Potrivit site-ului Casei Regale a României, decoraţia regală "Nihil Sine Deo" a fost instituită la data de 30 decembrie 2009, prin ordinul Regelui Mihai I, şeful Casei Regale a României.

Decoraţia regală "Nihil Sine Deo" poate fi acordată personalităţilor marcante din domeniul social, ştiinţific, educaţional, cultural, spiritual, economic, politic şi militar, care au ajuns la un respectabil număr de ani în profesie sau au realizat o performanţă de înalt nivel, au avut o iniţiativă ieşită din comun, au dat dovadă de generozitate şi spirit de răspundere, au folosit puterea exemplului personal pentru a îmbogăţi prezentul românesc. Decoraţia poate fi acordată şi unor instituţii sau organizaţii, dacă activitatea lor este în mod unitar circumscrisă acestor criterii.


Comitetul Olimpic Român a fost înfiinţat în 1914 şi este o asociaţie de interes naţional aparţinând mişcării olimpice, care se organizează şi funcţionează în baza statutului propriu elaborat în conformitate cu prevederile Chartei Olimpice şi legislaţiei române în vigoare, conform site-ului cosr.ro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter