Sport

Olimpia Cluj învinge în ultimul meci al anului din Superligă

Echipa de fotbal feminin, Olimpia Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, a reușit și în ultimul meci al anului din Superligă să învingă și se pregătește de Play-off-ul din primăvară.

Meciul disputat pe stadionul „Heniu” al echipei ACS Heniu Prundu Bârgăului s-a terminat cu o victorie pentru echipa oaspete, Voicu reușind să marcheze în primele minute ale meciului din pasa Andreei Corduneanu, iar în minutul '67 Lunca concretizează cu capul un lob al Adinei Giurgiu care lovește transversala, aceasta aducând și rezultatul final, 0-2.

Fetele antrenate de Mirel Albon au reușit un meci foarte bun, ele ținându-le pe adversare pe aproape întreaga perioadă a meciului în jumătatea proprie, dar oboseala acumulată din timpul anului, frigul de afară și lipsa de concetrare a făcut ca finalizările mingilor să lase de așteptat.


Antrenorul principal al echipei Olimpia Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Mirel Albon, a declarat după meci că oboseala acumulată în timpul anului a fost motivul pentru care fetele nu au reușit să marcheze, la fel ca săptămâna trecută cu Brazi, mai multe goluri. „Nu a fost cel mai reușit meci al nostru dar se vede clar o diferență între jucătoarele Olimpiei și cele din restul campionatului. Fetele nu au mai fost capabile să se concentreze, a lipsit factorul motivație. Este un lucru care ne dă de gândit dar este foarte greu să te motivezi și să fi în formă 365 de zile pe an. Sper ca să reușim și să fim în formă și fetele să fie motivate în meciurile importante, în meciurile care contează atât în lupta pentru titlu sau câștigarea Cupei României, cât și în meciurile importante din Champions League. Suntem la finalul unui an lung și cu foarte multe meciuri atât la nivel național cât și nivel internațional, se vede deja o uzură a jucătoarelor”, a declarat Mirel Albon.

Antrenorul echipei clujene își dorește să ajungă la anul la o premieră în fotbalul feminin românesc, acesta declarând că dorește ca Olimpia Cluj să fie prima echipă din România care ajunge în Champions League. „Mai avem un meci de cupă cu o echipă din a doua ligă după care va urma o vacanță de aproape o lună de zile, un lucru mai neobișnuit la noi, după care sperăm să reintram într-un program normal iar anul viitor să fie cel mai bun an din istoria Olimpia. Îmi pun mari speranțe, chiar dacă nu am excelat astăzi se văd calitățile jucătoarelor, se văd deja niște relații de joc care dacă sunt lucrate în continuare ne vor da un joc consistent și cu experinența acumulată sper ca anul viitor să fim prima echipa românească de fotbal care ajunge în primăvara Champions League”, a mai spus antrenorul.


În Liga 1 Feminin, duminică, echipa de junioare Olimpia 2 Cluj a reușit doar o remiză cu CS Independența Baia Mare, scor final 2-2.

Miercuri, 3 decembrie, echipa de senioare a clubului Olimpia Cluj va disputa, în deplasare, meciul din faza a doua a Cupei României, unde va întâlni echipa CS Independența Baia Mare, acesta fiind și ultimul meci al anului pentru echipă. Tot miercuri, echipa de junioare a clubului, Olimpia 2 Cluj, va întâlni tot în faza a doua a Cupei României, pe teren proriu, echipa CFR 1933 Timișoara. Meciul va avea loc de la ora 13:00 pe terenul de la Baza Sportivă „Unirea” din Mănăștur.


Alte rezultate înregistrate duminică în etapa a 10-a a Superligii:
AS FC ASA 2013 Târgu Mureș - CS Real Craiova 10 - 0
CS Brazi - Universitatea Alexandria 0 - 4
ACS Heniu Prundu Bârgăului - Olimpia Universitatea Tehnică 0 - 2
CFR 1933 Timișoara - AFC Fair Play Bucureşti 12 - 0

Clasament Superliga:
1. Olimpia Universitatea Tehnică 25
2. AS FC ASA 2013 Târgu Mureș 25
3. CFR 1933 Timișoara 18
4. ACS Heniu Prundu Bârgăului 16
5. Universitatea Alexandria 14
6. CS Real Craiova 12
7. CS Brazi     6
8. AFC Fair Play Bucureşti 0


Clasament Liga 1 Feminin:
1. Olimpia 2 Cluj Napoca 25
2. Vasas Femina Odorhei 19
3. CS Independenta Baia Mare 16
4. FCM Viitorul Reghin     16
5. Ladies Târgu Mureș 6
6. Victoria Craiova 3
7. Sporting Lugas 3

abonare newsletter