Sport

România urcă în clasament în locul Canadei

Echipa de rugby a României a făcut rocadă pe locurile 17-18 cu Canada în clasamentul mondial ca urmare a victoriei de sâmbătă, 18-9, împotriva Arțarilor.

„Stejarii” încheie anul pe același loc în ierarhia globală a rugby-ului ca și anul trecut, cu un punctaj aproape identic, 67,38, în scădere cu 0.09, față de 31 decembrie 2013, potrivit site-ului Federației Române de rugby.

Anul acesta, 15-le României a jucat zece meciuri test, dintre care a câștigat șapte (cu Spania, Porutgalia, Belgia, Rusia - de două ori, Uruguay și Canada) și a pierdut trei (cu Georgia, Statele Unite și Japonia).
Față de 2013, Stejarii au fost depășiți în clasament de Statele Unite, care a urcat de pe 18 pe 16, în schimb a depășit Canada, care a pierdut trei locuri într-un an.
Echipa României a atins poziția a 16-a, pe care a pierdut-o în urma meciului cu Statele Unite, când a căzut pe locul 18.


Republica Moldova încheie anul pe poziția 28, un progres de un loc în clasament și doar 0,27 puncte la 55,38.
Haiducii au jucat șase meciuri în 2014, dintre care au câștigat cinci (cu Polonia de două ori, cu Ucraina de două ori și cu Suedia) și au pierdut unul (cu Republica Cehă). La un moment ei se aflau pe locul 25, dar au căzut pe 29 după înfrângerea cu Cehia.

Clasamentul mondial are în frunte, ca și în 2013, Noua Zeelandă, în ușor recul cu 0,11 puncte, la 93,70.
All Blacks au jucat 14 meciuri, dintre care au pierdut unul (cu Africa de Sud) și au terminat la egalitate o dată (cu Australia).
Africa de Sud termină anul tot pe poziția a doua, cu scorul de 89,34, iar pozițiile 3-6, actualmente deținute în ordine de Irlanda, Anglia, Australia și Țara Galilor, vor fi determinate de ultimele două meciuri test ale anului, Anglia – Australia și Țara Galilor – Africa de Sud.


Irlanda are mari șanse să termine pe locul 3, un salt spectaculos al echipei care a câștigat Turneul celor Șase Națiuni, a învins Africa de Sud și Australia în toamnă și a pierdut un singur meci (cu Anglia) din cele 10 disputate în 2014.

abonare newsletter