monitorulcj.ro Menu
Sport

Simona Halep este numărul 1 în sufletele fanilor

Sportiva americană Serena Williams, locul 1 WTA, a fost aleasă jucătoarea anului, în urma votului la care au participat reprezentanţii mass-media şi iubitorii tenisului.

Potrivit site-ului wtatennis.com, românca Simona Halep, numărul 3 mondial, s-a poziționat pe primul loc în opţiunile fanilor.

Williams a fost marea câştigătoare în ceea ce priveşte voturile presei, ea obţinând 36 din totalul de 58 de voturi. „Halep a învins-o însă în opţiunile fanilor, 48 la sută dintre voi votând pentru ea (Williams a fost următoarea, cu 21 la sută)”, notează site-ul WTA, citat de Mediafax.


Serena Williams şi Simona Halep au fost nominalizate de WTA pentru titlul de cea mai bună jucătoare a anului, alături de Maria Şarapova, Ana Ivanovici, Petra Kvitova şi Na Li.

Voturile fanilor au contat cât unul dintre voturile reprezentanţilor presei.


Serena Williams a câştigat în 2014 turneele de la Brisbane, Miami, Roma, Stanford, Cincinnati, US Open, precum şi Turneul Campioanelor.

Simona Halep a câştigat în acest an turneele de la Doha şi Bucureşti, a jucat în finală la Madrid, la Roland Garros şi la Turneul Campioanelor şi în semifinale la Wimbledon şi Indian Wells.


Williams a mai fost aleasă jucătoarea anului în 2002, 2008, 2009, 2012 şi 2013.
Celelalte premii anunţate de WTA sunt următoarele:
Revelaţia anului - Belinda Bencici
Cel mai mare progres - Eugenie Bouchard
Revenirea anului - Mirjana Lucici-Baroni
Echipa de dublu a anului - Sara Errani & Roberta Vinci.