Sport

Potaissa Turda pierde în fața AHC Călărași, scor 21-30. Horațiu Gal dă vina pe numărul mare de greșeli făcute

Echipa de pe locul 10 în clasamentul Ligii Naționale de Handbal Masculin, AHC Potaissa Turda a pierdut meciul în fața liderei din clasament, AHC Dunărea Călărași după un meci în care echipa gazdă a fost condusă de la început.

Apărarea slabă și greșelile din timpul meciului au făcut ca diferența de scor să crească până la nouă goluri la finalul celor 60 de minute de joc.

La finalul meciului disputat miercuri, 5 noiembrie, pe teren propriu, antrenorul echipei Potaissa Turda, Horațiu Gal a declarat că se aștepta la un meci mai greu dar că cele 41 de greșeli făcute de handbaliștii antrenți de el sunt de neconceput. „Ne așteptam să fie un meci dificil, este echipa care a învins campiona HCM Constanța, etapa trecută liderul Minaur Baia Mare. Se pare că nu putem să mergem pe două fronturi. Astăzi am făcut 21 de aruncări în blocaj și 20 de greșeli neforțate, deci în total 41 de greșeli, ceea ce este de neconceput. Aceeași jucători cu Maccabi, cu Fasano, au jucat extraordinar în procentaj de peste 80% și astăzi au fost sub 40-30%. În momentele dificile noi am scăpat singuri cu portarul, nu am dus-o în poartă iar ei au fructificat ocaziile, fiindcă au fost 2-3 ocazii de joc, faze de joc în care puteam să reveni, să egalam, și atunci poate alta era soarta meciului. Este un moment dificil pentru noi, și așa cum am stat de vorbă și acum cu băieții va trebui să ne strângem, să ne regrupăm foarte rapid pentru că duminică ne așteaptă un meci foarte dificil, la Baia Mare, cu echipa de pe primul loc și va trebui să aducem puncte”, a declarat Horațiu Gal.


Noul jucător al echipei din Turda, slovacul Michal Urban, a jucat câteva minute în care a avut câteva șanse de a înscrie. Gal spune că este mulțumit de jucătorul slovac și că mai așteaptă câteva săptămâni până va juca la capacitate maximă alături de ceilalți jucători ai Potaissei. „Noul jucător este în perioada de acomodare, a avut câteva faze bune, unele mai puțin reușite, este normal. Durează câteva săptămâni până se acomodează și să poată să-și dea drumul la joc”, a declarat antrenorul echipei din Turda.

Următorul meci pentru handbaliștii antrenați de Horațiu Gal va avea loc duminică, 9 noiembrie, pe terenul echipei HCM Minaur Baia Mare, echipa care este în acest moment pe locul 2 în clasamentul LNHM.


Clasamentul Ligii Naționale de Handbal Masculin
1. AHC Dunărea Călărași 18
2. HCM Minaur Baia Mare 18
3. HCM Constanța 16
4. CSM București 16
5. HC Odorhei 15
6. Știința Municipal Dedeman Bacău 14
7. Dinamo București 13
8. Poli Timișoara 12
9. Steaua Alexandrion București 10
10. AHC Potaissa Turda 9
11. HC Vaslui 8
12. CSU Suceava 4
13. Energia Lignitul Pandurii Târgu Jiu 3

Ultimele Stiri
abonare newsletter