monitorulcj.ro Menu
Sport

FRF amendată de UEFA după incidentele de la meciul cu Ungaria

Corpul de Disciplină, Etică şi Control al UEFA a amendat cu suma de 32.000 de euro Federaţia Română de Fotbal şi a decis ca următorul meci al tricolorilor să se dispute fără spectatori în urma incidentelor de la partida România - Ungaria.

Potrivit comunicatului trimis de Federația Română de Fotbal (FRF), UEFA a dispus închiderea sectorului 122 la următorul meci din calificările Campionatului European de Fotbal din Franța, cel în care România va întâlni reprezentativa Irlandei de Nord. „Forul continental a anunţat astăzi sancţiunile pe care Federaţia Română de Fotbal trebuie să le suporte ca urmare a evenimentelor de la partida România - Ungaria 1-1, din 11 octombrie, meci contând pentru preliminariile Euro 2016. Federaţia Română de Fotbal a fost sancţionată cu suma de 32.000 de euro. În acelaşi timp, UEFA a dispus ca sectorul 122 să fie închis la următorul joc din calificările Campionatul European din Franţa, cel cu Irlanda de Nord, din data de 14 noiembrie 2014”, a anunţat site-ul FRF.

UEFA a deschis o procedură disciplinară după meciul România - Ungaria, disputat, la 11 octombrie, în preliminariile Euro-2016, românii fiind cercetaţi pentru incidentele din tribune, iar maghiarii pentru rasism. „O procedură disciplinară a fost deschisă după meciul din Grupa F, dintre România şi Ungaria (1-1), din 11 octombrie, de la Bucureşti. România: incidente între suporteri (articolul 16 (2) (h) din Regulamentul Disciplinar al UEFA); aprinderea şi aruncarea de torţe şi petarde (articolul 16 (2) (b) & (c)); folosirea de lasere (articolul 16 (2) (d), conduită inadecvată a echipei (peste cinci cartonaşe galbene) (articolul (15) (4))”, anunţa UEFA, la 15 octombrie, potrivit Mediafax.


România va întâlni, la 14 noiembrie, reprezenativa Irlandei de Nord, în etapa a patra a Grupei F a preliminariilor Euro-2016.