Sport

Potaissa se pregătește pentru următoarele meciuri

Echipa de handbal masculin, Potaissa Turda a efectuat timp de două zile două meciuri de antrenament cu echipa Balmazújváros K.K. din Ungaria, ambele meciuri fiind câștigate de handbaliștii turdeni.

După o săptămână de pauză, handbaliştii echipei turdene au efectuat două meciuri amicale cu echipa Balmazújváros K.K. în vederea pregătirii înainte de ultimele partide din turul campionatului şi a următoarelor două meciuri cu echipa RK Nexe din Cupa EHF.

Antrenorul echipei Potaissa Turda, Horațiu Gal a declarat după aceste două meciuri amicale că au prins foarte bine pentru a stabili ultimele detalii înainte de meciul cu CSM Călărași și Minaur Baia Mare. „Am avut două meciuri de pregătire cu echipa de prima ligă din Ungaria, prietenii noștri de acolo unde mergem și venim, și ne folosește foarte mult de trei, patru ani. Ideea este că aceste două meciuri le-am făcut să verificăm jucătorii și să punem toate relațiile de joc pe ultima sută de metri pentru că miercuri avem un meci foarte important cu Călărașiul, care a fost înainte de etapa anterioară pe locul trei și este foarte în formă. CSM Călărași este o echipă pe val, au promovat, sunt sus, au câțiva jucători la lotul național, sunt constați, au bătut și echipa Minaur Baia Mare. Noi tratăm acest meci cu foarte mare seriozitate pentru că avem nevoie de aceste trei puncte”, a declarat Horațiu Gal.


La meciurile amicale din aceste zile a fost testat și un nou jucător din Slovacia, Michael Urban, venit de la echipa Tatran Prestov, și care, după cum spune antrenorul echipei turdene, va rămâne definitiv la Turda. „Jucătorul nou venit este în proporție de 90% va rămâne la noi”, a spus Gal.

Despre meciurile din Cupa EHF unde Potaissa Turda va întâlni echipa croată R.K. Nexe, Horațiul Gal recunoaște că a avut noroc la tragerea la sorți și speră să învingă ambele meciuri după care să joace următoarele meciuri din Cupă în noua Sală Polivalentă din Cluj-Napoca. „Am avut un pic de noroc la tragerea la sorți. Noi puteam pica cu o echipă cu care să nu avem nici o șansă, dar așa calculele pe hârtie spun că cu această echipă care este mai slăbuță avem șanse aproximativ 35% iar ei 65%”, dar oricum noi ne vom juca șansa. Dacă vom trece mai departe vom juca următorul meci în noua sală polivalentă din Cluj unde ne dorim foarte tare să jucăm”, a afirmat antrenorul din Turda.


Următorul meci pentru echipa Potaissa Turda va avea loc pe data de 5 noiembrie, pe teren propriu, unde va întâlni echipa CSM Călărași, meciul contând pentru etapa a noua a Ligii Naționale de Handbal Masculin. Turdenii vor trebui să-și revină repede pentru că pe data de 8 noiembrie vor disputa, în deplasare, un meci în fața actualei echipe de pe locul 1 al clasamentului Ligii Naționale, Minaur Baia Mare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter