monitorulcj.ro Menu
Sport

O clujeancă a urcat pe podiumul mondial de judo

Clujeanca Alexandra Pop (cat. 48 kg) a cucerit medalia de bronz la Campionatele Mondiale de judo pentru juniori de la Fort Lauderdale (Florida).

Sportiva legitimată la clubul CSM Cluj-Napoca, Alexandra Pop a trecut în primul tur de Sadija Amrane (Algeria), dar apoi a pierdut în fața turcoaicei Dilara Lokmanhekim. În recalificări, clujeanca a câștigat în fața portughezei Joana Diogo, iar în meciul pentru locurile 3-5 a învins-o pe Cristina Budescu (Republica Moldova).

Alți șapte judoka români vor intra în competiție, Oana Nicolaescu, Larisa Florian (ambele cat. 52 kg) și Ștefania Adelina Dobre (cat. 57 kg) ne vor reprezenta la feminin, iar la masculin vor evolua pentru țara noastră Marcel Cercea (cat. 66 kg), Alexandru Raicu, Elemer Szocs (ambii la 73 kg) și Mircea Croitoru (cat. +100 kg).


Sportivii care reprezintă România la Campionatele Mondiale de judo pentru juniori de la Fort Lauderdale (Florida) sunt însoțiți de Gianina Andreica, antrenoarea lotului de junioare, Emilian Rabolu, antrenorul lotului național de juniori și de arbitrul internațional Marius Jeberean, iar delegația este condusă de președintele Federației Române de judo, Doru Ioan Sapta, și de Alexandru Bălgrădean, secretarul general al FRJ.

La competiția din Florida participă 521 de judoka din 72 de țări, 308 la masculin și 213 la feminin.