Sport

MTS sprijină financiar cricketul în patru mari orașe din România

Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) a acordat Federației Române de Cricket (FRC) primul său sprijin financiar de la înființarea acestei federații pentru introducerea jocului de cricket la oraș.

Banii vor fi utilizați în cazul unui număr de 600 de copii din orașele Cluj-Napoca, București, Timișoara și Voluntari. Nu este întâmplătoare alegerea acestor patru orașe, deoarece există cluburi sportive de cricket și astfel se va asigura un acces facil al elevilor către practicarea acestui joc, potrivit unui comunicat remis de Agerpres.

Finanțarea face parte din programul Pierre de Coubertin, un fond special pe care MTS îl pune la dispoziția federațiilor sportive din România. Programul poartă numele părintelui Jocurilor Olimpice moderne și președintele primului Comitet Olimpic Internațional, Pierre de Coubertin.


Gabriel Marin, președintele Federației Române de Cricket a declarat că este încântat de această finanțare ți că acești bani vor ajuta să genereze interes în rândul copiilor și al părinților. „Suntem încântați că am primit această finanțare. Aceasta va ajuta cu siguranță creșterea gradului de informare în rândul copiilor și al părinților asupra acestui joc minunat. Avem un program pentru începători care crește în popularitate în școli și acest lucru va ajuta să genereze interes în continuare”, a afirmat Gabriel Marin.

Campania de popularizare este compusă din 2 etape. Prima etapă este sub forma unei prezentări video, discuții și demonstrație practică, toate prezentate de un antrenor calificat de Consiliul Internațional de Cricket, sau ICC, la care fiecare elev va primi mici cadouri constând într-un tricou personalizat, un caiet dictando personalizat și alte materiale.


Fiecare oraș implicat în program va înscrie câte o echipă în competiția finală care va avea loc în București în data de 15 noiembrie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter