Sport

Steaua a făcut instrucție cu Universitatea Cluj, scor 4-1

Universitatea Cluj a pierdut ieri seară în deplasare meciul în fața liderului clasamentului Ligii 1, Steaua București, scor de 1-4, într-un meci din etapa a 11-a a Ligii 1 de fotbal.

Foto: Arhivă

Pentru Steaua București au înscris Paul Papp (12), din foarfecă, Lukasz Szukala (31), Adrian Popa (65) și Claudiu Keșeru (74), în timp ce pentru Universitatea Cluj a înscris Dan Bucșa (59).


Antrenorul Universității Cluj, George Ogăraru a declarat la conferința de presă de după meciul cu Steaua București, pierdut cu scorul de 1-4, că diferența de trei goluri în favoarea Stelei nu reflectă ceea ce s-a întâmplat pe teren și că echipa din Ghencea va cuceri iar titlul în Liga 1. „Am pierdut la un scor prea mare şi soarta partidei putea fi alta dacă marcam la ocaziile avute. Păcat că nu am fructificat ceea ce am avut împotriva unei echipe ca Steaua. Am luat nişte goluri ciudate, iar pe unele le-am făcut cadou. Mi-aş fi dorit mai mult de la acest meci, chiar credeam într-un rezultat pozitiv. A fost destul de ciudat să vin în postura de adversar în Ghencea, dar după ce a început meciul nu am mai avut niciun fel de emoţii. Steaua este cea mai puternică echipă cu care am jucat până acum. O văd câştigând campionatul”, a spus Ogăraru.

Tehnicianul clujenilor a afirmat că atacantul Valentin Lemnaru nu este refăcut complet. „Lemnaru nu este refăcut complet din punct de vedere fizic, dar sper să redevină jucătorul din campionatul trecut”, a spus George Ogăraru.


George Ogăraru a analizat partida pierdută de echipa sa, Universitatea Cluj, în fața Stelei. Tânărul antrenor al ardelenilor a fost surprins de reușita superbă a lui Paul Papp, din foarfecă. „Din păcate am pierdut și am pierdut destul de rău, pentru că rezultatul de pe tabelă este destul de aspru. Dacă nu marchezi, când ai un adversar ca Steaua este greu să revii în meci. Am luat goluri din neatenție, din faze fixe. Sper să ne fie o lecție. Niciodată nu mă așteptam să marcheze Papp din foarfecă, dar așa a fost să fie”, a declarat George Ogăraru pentru Look TV.

Ogăraru s-a simțit foarte bine la revenirea în Ghencea, chiar dacă de data aceasta ca adversar al echipei la care a reușit cele mai mari performanțe ca fotbalist. „A fost un sentiment destul de ciudat să mă întorc în Ghencea, dar am văzut că lumea nu a uitat ce am făcut pentru acest club și m-am simțit bine. Îi doresc Stelei să se califice în primăvara europeană, are prima șansă cu Rio Ave”, a mai spus tehnicianul Universității Cluj.


Keșeru rămâne golgheterul la zi al campionatului, cu 11 goluri marcate în tot atâtea meciuri jucate.

Între cele două echipe s-au disputat 95 de întâlniri, Steaua ieșind învingătoare în 58, iar „U” în 17, în timp ce alte 20 de confruntări s-au încheiat nedecis.


Steaua a ajuns la șase meciuri consecutive fără înfrângere în acest campionat (cinci victorii, un egal), iar „U” are o singură victorie în ultimele cinci partide (patru eșecuri).

Următorul meci al echipei „universitarilor” va avea loc sâmbătă, 25 octombrie, pe Cluj Arena, unde va întâlni echipa lui Gică Hagi, Viitorul Constanța.


Astăzi, de la ora 21:00, Petrolul Ploiești va întâlni echipa Ceahlăul Piatra Neamț, în ultimul meci din etapa a 11-a din Liga 1 de fotbal.

Clasamentul Ligii 1
1. Steaua București 28    
2. CFR Cluj 25    
3. Petrolul Ploiești 20    
4. Astra Giurgiu 20    
5. Dinamo București 19    
6. ASA Târgu Mureș 19    
7. FC Botoșani 18    
8. FC Braşov 16    
9. Gaz Metan Mediaș 13    
10. CS „U” Craiova 13    
11. V. Constanța 12    
12. Ceahlăul P. Neamț 12    
13. „U” Cluj 11    
14. Pandurii Tg. Jiu 11    
15. Concordia Chiajna 10    
16. Rapid București 9    
17. CSMS Iaşi 5    
18. Oţelul Galaţi 5

Ultimele Stiri
abonare newsletter