Sport

Aur pentru româncele Corina Căprioriu şi Andreea Chiţu la judo

Sportivele românce Corina Căprioriu şi Andreea Chiţu au obţinut medaliile de aur la Grand Prix-ul de judo de la Tașkent şi sunt în grafic pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.

Corina Căprioriu şi Camila Minakawa Sursă foto: mondonews.ro Corina Căprioriu şi Camila Minakawa Sursă foto: mondonews.ro

Căprioriu a învins-o în finala de la 57 de kilograme pe Camila Minakawa din Israel, prin ippon. A fost primul aur obţinut de sportiva din România în acest an.

„Îmi dă puțin optimism și mă ajută să merg mai departe această medalie și mă ajută să-mi doresc să câștig tot mai multe medalii”, a declarat Corina Căprioriu.


La 52 de kilograme, Andreea Chiţu a avut parte de o confruntare mai dificilă cu a 13-a judoka a lumii, Tsolmon Adiyasmbuu, din Mongolia. Chiţu s-a impus la limită în faţa adversarei sale, care a primit două avertismente din partea arbitrului.

Monica Ungureanu a pierdut în primul tur al categoriei 48 de kilograme.


În urma victoriei de la Tașkent, Andreea Chiţu a urcat pe locul 2 în lume la categoria 52 de kilograme. Următorul Grand Prix se va desfăşura la Abu Dhabi peste două săptămâni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter