Sport

Viitorul olimpic de aur pentru tirul sportiv românesc

Federația Română de Tir Sportiv (FRTS) va derula, începând cu data de 20 octombrie, a doua ediție a proiectului de selecție, pregătire și competiții pentru copii și juniori mici intitulat „Viitorul olimpic de aur pentru tirul sportiv”, atât pentru disciplina pistol, cât și pentru pușcă.

Proiectul face parte din programul „Pierre de Coubertin” finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului din venituri proprii și care s-a bucurat de un mare succes anul trecut, când sute de copii au fost selectați și legitimați la cluburile sportive pentru a practica un sport de performanță. Pentru Federația Română de Tir Sportiv, ediția precedentă s-a încheiat cu legitimarea a 112 copii, iar ținta pentru acest an este de 130 de copii care să fie incluși în grupele de performanță ale cluburilor cu secții de tir sportiv, precizează FRTS într-un comunicat.

Pentru disciplina pistol, în perioada 20-25 octombrie, au fost alese orașele Alexandria, Arad, Brașov și Iași, iar pentru pușcă în perioada 27 octombrie-1 noiembrie, București, Focșani, Oradea și Suceava, unde, în școlile selectate, se vor organiza concursuri de tir folosind arme similare celor de competiție, dar care trag cu un fascicol luminos într-o țintă care înregistrează precizia focului. Astfel, la selecție pot participa copii începând cu clasa a IV-a, coborând cu mult vârsta pentru practicarea tirului.


În cadrul proiectului vor fi implicați și foști trăgători de performanță, ca și anul trecut, când campionul olimpic en titre, Alin Moldoveanu, s-a aflat în mijlocul copiilor pe care i-a îndemnat să se țină de sloganul proiectului: „Țintim 10 și la școală, și  la sport!”.

Etichete: proiect
Ultimele Stiri
abonare newsletter