Sport

România - Ungaria 1-1 Pițurcă reclamă un fault inexistent la golul Ungariei

România a terminat la egalitate cu Ungaria în cel de-al doilea meci al grupei de calificare pentru turneul final al Campionatului European din 2016, care va avea loc în Franța.

Prima repriza a fost dominată categoric de echipa antrenată de Victor Pițurca. Din nefericire, golul mult așteptat de cei aproape 50.000 de suporteri a venit foarte târziu și a fost înscris de Raul Rusescu, primul din cariera sa pentru România, după o acțiune superb creată de Sânmartean și Raț.

În partea a doua, România a încercat să conserve avantajul primei reprize, dar nu a reușit pentru că Dzsudzsak a egalat dintr-o lovitură liberă.


Selecționerul reprezentantivei României a declarat după meci că a fost un meci greu și că românii au controlat mare parte a partidei. „Am avut jocul în mână, am controlat mare parte a partidei, am și vorbit cu baieții și era foarte valoros să marcăm al doilea gol. Am luat un gol la un fault inexistent. Era cât pe ce să primim și al doilea gol. E normal să nu ne placă acest scor, ne complică situația. A început meciul prost pentru noi cu accidentarea lui Goian. Probabil dacă nu făceam acea schimbare dădeam mai repede gol”, a declarat Victor Pițurcă după finalul meciului.

Președintele FRF a declarat după meci că privește partea plină a paharului, că este îngrijorat de starea medicală a lui Goian dar și că speră ca UEFA să nu-i sancționeze pentru incidentele de la acest meci. „Nu este o seară atât de tristă, trebuie să vedem partea plină a paharului, am câștigat un punct. Trebuie să câștigăm în Finlanda în acest moment. E greu să spui acum unde s-a greșit, se vor face analize. Eu zic că am luat un punct, nu am pierdut două. Ne-am dorit o victorie dar nu s-a putut. Ieșirea lui Goian a fost un semn rău, mă îngrijorează în momentul de față starea lui de sănătate. Din discuția cu medicul am putea vorbi de o ruptură, nu e bine să avem jucători accidentați, campania abia a început. Băieții trebuie să fie mai motivați cu Finlanda după acest joc. Ceea ce îmi doresc e să avem spectatori în tribune și la meciul viitor. Gândiți-vă ce era pe stadion dacă nu erau măsuri de securitate luate. Sper să nu suferim în meciul cu Irlanda de Nord, acesta este gândul cu care plec acasă de la stadion. Patru puncte în doua meciuri e ceea ce ne dorim, dacă batem în Finlanda este o campanie bună până acum”, a declarat Răzvan Burleanu după meci.


Mijlocașul României, Lucian Sânmărtean a afirmat că următorul meci, cel cu Finlanda, este foarte important pentru echipă, mai ales după acest egal acasă. „E trist. Cred că am avut jocul la discreție și, dacă mă întrebați, nu meritau acest punct. Fotbalul i-a răsplătit prea mult, au avut o singură lovitură liberă, iar lucrul acesta ne face să ne doară și mai tare. Este un șoc, o mare nedreptate, dar echipa națională trebuie imediat remontată psihic, toată echipa. Și mergem să facem un rezultat mare în Finlanda. Cred că echipa României, venind cu o presiune mai mica pe ea, face meciuri mai bune. I-am subordonat pe adversari în prima repriza, am făcut o primă parte foarte bună, dar asta e... Trebuie să facem acum o partidă mare în Finalnda”, a spus Lucian Sânmărtean, pentru Digi Sport.

La câteva minute după începerea meciului în tribune era un adevărat infern. Totul a pornit din momentul în care s-a auzit imnul Ungariei - suporterii maghiari au aruncat zeci de torțe și petarde spre zona ocupată de dinamoviști. Scandalul a escaladat și mai mulți suporteri români de la Tribuna I au invadat sectorul rezervat maghiarilor. Forțele de ordine au intervenit rapid și au liniștit spiritele pentru un moment. Intervenția nu s-a produs intr-un mod brutal, paznicii au încercat să nu încingă și mai mult atmosfera însă au acționat cu gaze lacrimogene.


Oficialii FRF au făcut o plîngere la UEFA cu puţin timp înainte de începutul partidei după scandările jignitoare venite dinspre galeria oaspeţilor. Acest lucru a fost anunţat chiar de secretarul general al Federaţiei Române de Fotbal, Gheorghe Chivorchian.

Federația Română de Fotbal riscă totuși să primească sancțiuni din partea UEFA iar naționala României să joace următorul meci, de pe data de 14 noiembrie, pe Arena Națională fără suporteri după incidentele de la acest meci. Rămâne de văzute zilele următoare ce vor spune oficialii UEFA.


Romania - Ungaria 1-1 (1-0)

Au marcat: Rusescu (45) / Dzsudzsak (82)


România: 12. Tătăruşanu - 6. Chiricheş, 15. Goian, 21. Grigore, 3. Raţ (cpt.) - 5. Hoban, 8. Pintilii - 20. Maxim, 7. Chipciu, 17. Sânmărtean - 9. Rusescu. Antrenor: Victor Piţurcă

Rezerve: 1. Pantilimon, 23. Lung jr., 2. Moţi, 4. Luchin, 10. Tănase, 11. Torje, 13. Keşeru, 14. Latovlevici, 16. Gardoş, 18. Prepeliţă, 19. Stancu, 22. Enache

Ungaria: 1 Kiraly – 8 J.Varga, 23 Juhasz, 21 Korcsmar, 4 Kadar – 6 A. Elek, 18 Stieber – 14 Lovrencsics, 10 Gera, 7 Dzsudzsak – 11 Szalai. Antrenor: Pal Dardai

Rezerve: Denes, Krisztian, Korhut, Fiola, Tozser, Megyeri, Kalmar, Gyurcso, R.Varga, Nikolic, Priskin, Kovacs.

Următoarele meciuri din Grupa F în 2014:
14 octombrie: Insule Ferore - Ungaria; Finlanda - Romania; Grecia - Irlanda de Nord.
14 noiembrie: Grecia - Insule Ferore; Ungaria - Finlanda; Romania - Irlanda de Nord.

Ultimele Stiri
abonare newsletter