Sport

Victorie categorică pentru rugby-știi Universității Cluj

Pe stadionul Tepro în etapa a V-a din Grupa Moldova a Cupei României s-au întâlnit Poli Agro Iași și Universitatea Cluj, o partida pe care studenții ardeleni au câștigat-o cu rezultatul de 63-11, asigurându-și astfel prima poziție în grupă.

După primele 20 de minute elevii lui Bogdan Cantor aveau în buzunar bonusul ofensiv, patru eseuri marcate de  Mazăre, Diaconu și Curcă ducând scorul la 20-0, în condițiile în care niciuna dintre finalizările în terenul de țintă nu a fost transformată.

Jocul s-a încins și ambele echipe au rămas în inferioritate numerică, Pahonea de la gazde și McGrath din tabăra vizitatorilor primind cartonașul galben. Acest joc de 14 contra 14 a fost favorabil tot alb-negrilor, care până la pauză au mai înscris două încercari prin Boar și Curcă, una fiind transformată de Mazăre.


Repriza secundă s-a reluat de la scorul de 32-0 pentru Universitatea Cluj, iar primii care au marcat în minutul secund au fost gazdele prin Pahonea, care a concretizat o penalitate. Clujenii au răspuns imediat cu două eseuri semnate de Rotar și Murgoci, ambele transformate de Ignea.

Eseul de onoare al ieșenilor a venit în minutul 65, autor fiind Giușcă, până la încheierea jocului Nistor, Ignea și McGrath reușind să-și treacă numele pe lista marcatorilor de eseuri de partea clujenilor. Pentru Poli Agro Iași, Pahonea a mai înscris dintr-un dropgol.


Antrenorul universitarilor, Bogdan Cantor a declarat exclusiv pentru Monitorul de Cluj că a fost un meci bun de antrenament dar că este inadmisibil ca într-un meci să dai trei galbene unei echipe.
„A fost un meci bun de antrenament pentru a vedea jucătorii care nu au prea evoluat în ligă, jucătorii tineri, juniorii pe care i-am adus recent la echipă, dar am făcut din punct de vedere al arbitrului destul de multe greșeli, adică am luat trei cartonașe galbene, ceea ce s-a întâmplat în întregul campionat. Vreau să trag un semnal de alarmă, am să analizez filmul dacă a fost filmat, dar este inadmisibil ca să luăm atâtea cartonașe galbene într-un meci în care nu a contat punctele și victoria. Nu am avut probleme cu lotul, am venit cu un lot mic cu doar 25 de jucători, am venit cu jucători care nu au prea evoluat, dar per ansamblu sunt mulțumit de echipă și pregătim meciul cu Baia Mare. Mai avem un meci cu Suceava sâmbăta viitoare. Dacă în meciul de la Suceava am făcut 60 de puncte acasă la noi voi încerca să folosesc acești jucători care nu au prea jucat în Super-Ligă plus juniorii pe care i-am adus acum. Va fi un meci bun de antrenament în care ne dorim să fie un antrenament bun pentru meciul de la Baia Mare”, a declarat pentru Monitorul antrenorul echipei de rugby a Universității Cluj, Bogdan Cantor.

Universitatea Cluj, grație acestui succes, s-a impus în Grupa Moldova din cadrul Cupei României, în ultima etapă alb-negrii urmând să primească pe propriul teren vizita celor de la CSM Bucovina Suceava.

Ultimele Stiri
abonare newsletter