Sport

Începe selecția juniorilor din afara țării. Prima țară vizată, Spania

Fidelă viziunii de extindere a ariei de selecție pentru loturile naționale în străinătate, Federația Română de Fotbal organizează, în premieră, un trial în Spania

În zilele de 15 și 16 octombrie 2014, Federația Română de Fotbal organizează primul trial în afara țării pentru echipele naționale Under 15 și Under 16 (jucători născuți în 1999 și 2000).

La acțiune au fost convocați convocați 84 de juniori români legitimați la cluburi din Spania, dar sunt invitați toți juniorii români din peninsula iberică.


Cu ajutorul președintelui clubului Getafe CF, Angel Torres Sanchez, acțiunea va avea loc la baza Ciudad Deportiva, din Madrid, care a fost pusă la dispoziție de gruparea spaniolă antrenată de Cosmin Contra.

Printre cei 84 de juniori români cărora li s-au trimis convocări pentru trialul Under 15 și Under 16 se numără tineri fotbaliști care evoluează la Real Madrid, Atletico Madrid, Getafe, Rayo Vallecano, Villarreal, Real Zaragoza, Recreativo Huelva, Almeria și Malaga.


Staff-ul Federației Române de Fotbal care va fi prezent la acțiunea de selecție este format din Aurel Țicleanu, managerul departamentului de scouting, Adrian Boingiu, antrenorul reprezentativei Under 16, Gabriel Manolache, antrenorul reprezentativei Under 15, și Miodrag Belodedici, consilier al președintelui FRF.

La acțiune vor participa și mai mulți oficiali din fotbalul iberic, inclusiv Gines Melendez, directorul tehnic al Federației din Spania.


Aurel Țicleanu a declarat că această inițiativă este o idee bună a președintelui FRF și că este o șansă acordată juniorilor de a intra în echipa națională. „Este o idee pe care președintele Răzvan Burleanu a prezentat-o înainte de a deveni președinte FRF și pe care acum o punem în aplicare. Mă bucur că dăm o șansă numeroșilor jucători români din acest spațiu de a intra în vederile echipelor naționale de juniori. Este o acțiune inedită prin care formăm o punte de legătură între Federația Română de Fotbal și acești copii, la care ne gândim, cu toate că ei sunt departe de casă. Le mulțumim tuturor celor din Spania care ne-au ajutat, în frunte cu Cosmin Contra și cu președintele clubului Getafe. Este o acțiune la care va participa și domnul Ambasador al României în Spania De asemenea, și Gică Craioveanu și-a anunțat intenția de a fi prezent. Facem un apel și către alți copii români care pot participa la acțiune în acea perioadă să vină, sunt bineveniți!”, a declarat Aurel Țicleanu, managerul departamentului de scouting FRF.

Jucătorii trebuie să se prezinte la acțiune cu legitimația lor și cu acordul scris din partea clubului la care evoluează.


La acțiunea din 15-16 octombrie sunt invitați toți jucătorii români, născuți în 1999 și 2000, indiferent dacă au primit sau nu faxul de convocare. Trialul se desfășoară pe 15 octombrie, la ora 14:30 (acțiunea durează între orele 16:30 și 20:00) și pe 16 octombrie, între orele 9:00 și 12:30, la baza sportivă a clubului Getafe CF.

Ultimele Stiri
abonare newsletter