Sport

Simona Halep are un adversar mai puternic decât tenismenele

Nu oponentele de pe teren sunt principalul adversar al Simonei Halep în această perioadă, ci starea fizică și încrederea în propriul joc.

În ultimele șase partide disputate, a doua sportivă a lumii a câștigat trei partide (toate la Beijing), a pierdut două, și a fost nevoită să se retragă o data, in sferturile de finala de la Beijing in fata Anei Ivanovic.

Jucătoarea româncă de tenis a declarat după retragerea din optimi că deși s-a calificat în sferturile de finală fizioterapeuții au fost de părere că ar fi mai bine să se retragă.
„Sunt fericită că am reușit să caștig și să finalizez meciul împotriva Andreei Petkovic. Din păcate, m-am ales cu o accidentare la sold și ar fi foarte riscant să intru pe teren în următorul meci, împotriva Anei Ivanovic. Nu au fost meciuri ușoare, însă sunt împăcată cu mine că am făcut tot ce am putut și am luptat pentru fiecare minge și pentru fiecare meci! După mai multe discuții cu fizioterapeuții, am decis să mă retrag, pentru că am dureri la picior și nu pot risca să îmi agravez starea și mai mult. Aștept cu mare drag prima mea participare la Turneul Campioanelor de la Singapore!”, a declarat tenismena.


Zestrea bogata pe care a strâns-o în primele nouă luni ale acestui an, îi permite sportivei noastre să participe la Turneul Campioanelor de la Singapore, principalul obiectiv pentru ea în acest sezon. De altfel, mai devreme ca niciodată, deja s-au stabilit toate cele opt sportive ce vor lupta pentru râvnitul trofeu de la final de an: Serena Williams, Maria Sharapova, Simona Halep, Petra Kvitova, Eugenie Bouchard, Agnieszka Radwanska, Caroline Wozniacki și Ana Ivanovic.

De curând Simona Halep a declarat că Turneul Campioanelor este un vis care se transformă în realitate.
„Turneul Campioanelor a fost întotdeauna pentru mine un vis. Am avut un an plin de victorii frumoase și abia aștept să concurez la Singapore împotriva celor mai bune tenismene ale lumii”, a explicat Halep.


Simona Halep este a treia româncă calificată la Turneul Campioanelor, după Virginia Ruzici și Irina Spîrlea.

Turneul Campioanelor va avea loc anul acesta la Singapore, în perioada 20-26 octombrie și reuneşte cele mai bune opt jucătoare şi cele mai bune opt perechi de dublu în anul în curs.


Tragerea la sorți va avea loc pe 18 octombrie, iar formatul competiției este pe grupe: cele opt calificate sunt împărțite în două grupe a câte patru. Fiecare joacă cu fiecare, iar primele două clasate se califică în semifinale, unde locul 1 din Grupa A întâlnește locul 2 din Grupa B, iar locul 1 din Grupa B joacă împotriva locului 2 din Grupa A.

Ultimele Stiri
abonare newsletter