Sport

Un junior de la CFR Cluj a fost exclus din lotul României U19 pentru furt. FRF dezminte

Răzvan Began, junior la CFR Cluj, a fost exclus din lotul României sub 19 ani, după ce la ultima acţiune a naţionalei a fost prins furând.

Portarul de 18 ani fusese titular în toate partidele de pregătire de la naţională şi ar fi urmat să plece în perioada imediat următoare la turneul de calificare pentru Campionatul European, din Georgia, desfăşurat între 8-13 octombrie. Ultimele „minute de celebritate” ale lui Began s-au consumat la Târlungeni, în urmă cu mai puţin de o săptămână, atunci când Doru Isac a hotărât să îl excludă de la lot pe portarul celor de la CFR Cluj, după ce unul dintre magazioneri l-a surprins pe acesta furând tricouri în ultima zi de cantonament. „Cu hoţii nu poţi să stai la masă. El trebuia să plece la gară şi arunca pe geam unui prieten echipamentul de la naţională, deşi fusese rugat să îl predea”, a povestit o persoană din staff-ul naţionalei pentru ProSport.

Potrivit aceluiași site, Răzvan Began a declarat că el nu a vrut să fure acel tricou ci doar a fost o concidență că magazionerul a văzut cum a căzut de la etaj tricoul lui pe care l-a recuperat un prieten. „Eu chiar nu am vrut să fur acel tricou. Era pe pervaz şi a căzut jos, probabil de la vânt. Trebuia să plec din cantonament, că aveam meci la echipa de club. Un prieten mă aştepta şi a luat tricoul de jos, să mi-l aducă. Eu nici nu ştiam, eram la duş. L-a văzut magazionerul şi a început să ţipe, să mă întrebe de ce nu am predat tricoul, de ce am vrut să-l fur. Apoi mi-a transmis selecţionerul să plec la gară. Şi atât. Ştii, e o fază ciudată. Îmi cer iertare pentru ce am făcut. Sunt român, vreau la naţională. Eu înţeleg că Doru Isac e supărat, dar chiar acum să facă asta, înainte de meciurile pentru calificare... Îmi pare foarte, foarte rău. Asta e, ce mai pot acum să fac?”, a declarat tânărul jucător.


Oficialii Federației Române de Fotbal infirmă informațiile apărute în presă și declară nu a fost exclus și nici nu a fost prins furând, iar faptul că nu a fost convocat pentru stagiul de pregătire este din cauza faptului că nu se desfășoară în aceeași localitate. „Jucătorul Răzvan Began nu a fost exclus din lot şi nu a fost surprins de selecţionerul Doru Isac furând din cantonament. În ultima zi a acţiunii de pregătire de selecţie de la Tărlungeni, jucătorul Răzvan Began nu a predat tricoul de antrenament. Selecţionerul Doru Isac a comunicat acest lucru reprezentanţilor clubului CFR Cluj, unde este legitimat jucătorul. Răzvan Began nu a fost convocat pentru stagiul de pregătire care este în desfăşurare în aceeaşi localitate, nu a fost exclus din lot”, au declarat oficialii federației.

Ultimele Stiri
abonare newsletter