Sport

Comitetul Executiv al FRF nemulțumit de calitatea arbitrajelor

Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, şi reprezentanţii cluburilor din primele trei eşaloane în Comitetul Executiv al FRF i-au reproşat preşedintelui CCA, Kyros Vassaras, calitatea slabă a arbitrajelor, cerând suspendarea celor care greşesc.

Potrivit Mediafax, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv de miercuri, de la Casa Fotbalului, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a anunţat faptul că a primit mai multe sesizări de la cluburi din Liga I în ceea ce priveşte calitatea slabă a arbitrajelor.

Conform surselor menţionate, reprezentanţii cluburilor din Liga I, Liga a II-a şi Liga a III-a s-au alăturat demersului lui Iorgulescu şi i-au reproşat la rândul lor lui Vassaras greşelile de arbitraj. Nemulţumiţii i-au cerut grecului un punct de vedere în ceea ce priveşte îmbunătăţirea acestora.


Preşedintele CCA s-a arătat foarte deranjat de criticile aduse şi a motivat calitatea slabă a arbitrajelor prin "moştenirea" lăsată de conducerile anterioare, precizând că nu a efectuat deocamdată nicio schimbare la nivelul loturilor de arbitri. Vassaras i-a înştiinţat pe reprezentanţii cluburilor că îşi propune ca la iarnă să evalueze prestaţia brigăzilor de arbitri şi le-a promis de asemenea că va introduce nume noi pe lista celor care vor oficia la meciurile din cele trei ligi.

Vassaras nu le-a promis însă conducătorilor nemulţumiţi că va lua vreo măsură împotriva arbitrilor care greşesc, chiar dacă aceştia au cerut suspendarea lor. Oficialul CCA a motivat prin faptul că nu poate să suspende arbitri, ci poate doar să-i oprească de la delegări.


Sursele citate au mai precizat că Vassaras le-a adus în atenţie reprezentanţilor cluburilor un program de informare care urmează a fi aplicat de CCA, plătit de UEFA, prin care jucătorilor şi conducătorilor de cluburi să le fie comunicată activitatea arbitrilor.

Grecul Kyros Vassaras a fost numit preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor la 11 iulie, fiind retribuit cu lunar cu 6.000 de euro net.


În vârstă de 48 de ani, Kyros Vassaras, de profesie agent de turism, a activat ca arbitru FIFA din 1998 până în 2009. După retragerea din activitate, Vassaras a activat în cadrul UEFA, ca instructor responsabil pentru arbitrajul românesc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter